EPIDEMIJA U RUDNIČKO - TAKOVSKOM KRAJU: Novozaraženih četvoro, na lečenju pet pacijenata

M. B.

06. 07. 2021. u 13:34

U „CRVENOJ“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, trenutno se leči pet pacijenata. Po do sada saopštenoj zvaničnoj evidenciji Doma zdravlja, korona virusom je, do ovog izveštavanja, zaraženo još četvoro lica.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Новозаражених четворо, на лечењу пет пацијената

Foto: M.Bošnjak

- Četvoro hospitalizovanih imaju negativan PCR test, dok je jedan od njih pozitivan na korona virus. Tokom  poslednja 24 sata, nije bilo otpusta pacijenata na kućno lečenje, jedna osoba je primljena sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom – potvrđuje danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Od  još četiri osobe, registrovane kao pozitivne na kovid-19, prema potvrdi Doma zdravlja, tri su testirane po njihovom povratku iz Crne Gore.

Broj kovid pozitivnih osoba u ovom aktuelnom „piku“ epidemije, do ovog izveštavanja je zvanično 3.361, od kojih je najviše njih izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom „piku“ pandemije, po zvaničnim podacima ukupno su zaražena 3.361 lica, uz nažalost 123 smrtne žrtve.

                                                                                                                     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati