MINJI SUBOTI NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO: Održana manifestacija „Dan Raše Poppova“ u Mokrinu

R.Š.

27. 06. 2021. u 15:41

MANIFESTACIJA „Dan Raše Popova“ četvrti put uzastopno održana je u njegovom rodnom Mokrinu.

МИЊИ СУБОТИ НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО: Одржана манифестација  „Дан Раше Поппова“ у Мокрину

Foto: Grad Kikinda

Zamišljena da promoviše dečije stvaralaštvo i ovaj put je ispunila očekivanja i razveselila decu i odrasle i pokazala njihovu kreativnost. Najuspšeniji od 250 radova pristiglih na literarni konkurs na temu “Od slova do sreće” napisao je Danilo Stanković iz Vranja. On je najgrađen malim "Rašinim šeširom". Osim njega radove su poslali i osnovci iz drugih krajeva Srbije, kao i iz Crne Gore, Severne Makedonije i Republike Srpske.

Popularni Minja Subota, čest gost manifestacija za decu u Kikindi, nagrađen je za izuzetan doprinos stvaralaštvu za decu. Plaketu sa imenom Raše Popova uručili su mu Dijana Topolac, Rašina ćerka i Živko Ugrenović, predsednik Mesne zajednice Mokrin.

- Kada dobijete nagradu “Raša Popov” može samo da vas ispune velika radost i ponos. On je bio moj veliki prijatelj, ali i veliki stvaralac, svestran, mudar, hrabar i plemenit čovek. Pošten umetnik, uvek željan novih znanja. Decenije sam proveo s njim i ponosim se time. Svajo ga je doživljavao na svoj način,a za mene je on čovek kakav se samo jednom rađa – rekao je Minja Subota.

I pesnik i književnik za decu Tode Nikoletić rado je došao u Mokrin, jer je njen učesnik od prvog dana. Za nejga je važno da je festival i dalje afirmativan.

- Festival traga za lirskim pupoljcima koji će nastaviti ovo putešestvije u vremenu šunda i devastacije, te je veoma važan kontinuitet – poručio je Nikoletić.

Organizatori manifestacije su Mesna zajednica Mokrin, Grad Kikinda, Udruženje građana “Raša Popov”, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!