IZAZOVI SNAGE ZA SVE GENERACIJE: Na Štrandu počeo prvi deo takmičenja "Invictus challenge" (FOTO)

Lj. P.

12. 06. 2021. u 21:43

PRVI, od ukupno tri izazova, u okviru sportskog takmičenja "Invictus challenge" počeo je danas na novosadskoj plaži Štrand.

ИЗАЗОВИ СНАГЕ ЗА СВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ: На Штранду почео први део такмичења Invictus challenge (ФОТО)

Foto: Pres služba Novog Sada

Takmičenje organizuje sportsko udruženje "Invictus NS 021", uz podršku Grada Novog Sada, a prisutne su na početku manifestacije pozdravili Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i Dane Basta Pokrajinski sekretar za sport i omladinu. Prema rečima Ognjena Cvjetićanina, manifestacija "Invictus challenge", pored sportskog ima i turistički značaj.

- Veoma mi je drago što se treću godinu zaredom, u našem gradu održava manifestacija"Invictus challenge" – kazao je Cvjetićanin. - To je jedinstveni događaj tog tipa kod nas koji je publika lepo prihvatila, a Gradska uprava za sport i omladinu i JKP „Gradsko zelenilo“ podržali. Siguran sam da će učesnici danas pokazati fizičku, ali i psihičku spremnost, brzinu, koordinaciju i spretnost, a očekujem da će se zajedno sa publikom svi dobro zabaviti.

Organizator manifestacije Nedeljko Rodić je objasnio da u trci učestvuje oko 500 takmičara koji imaju zadatak da pređu 27 prepreka koje se nalaze na travi, pesku i vodi, odnosno stazi dužine dva i po kilometra.

- Ove godine imamo veći broj učesnika, uzrasta od 18 do 60 godina i atraktivniju stazu u okviru koje će takmičari nositi džakove, puzati na pesku i u vodi, preskakati zidove, balansirati na gredi, penjanjati se uz konopac, skakati sa platformi i prelaziti druge zabavne prepreke - rekao je Nedeljko Rodić.

"Invictus challenge“ je takmičenje podeljeno na tri izazova, gde se takmičari u različitim terminima, na terenima koji se nalaze na plaži „Štrand“, Spensu i na Fruškoj Gori, bore da završe stazu savladavajući prirodne i veštačke prepreke.

Predviđeno je da se izazov na Spensu održi 28. i 29. avgusta, a na Fruškoj Gori 16. oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)