IZAZOVI SNAGE ZA SVE GENERACIJE: Na Štrandu počeo prvi deo takmičenja "Invictus challenge" (FOTO)

Lj. P.

12. 06. 2021. u 21:43

PRVI, od ukupno tri izazova, u okviru sportskog takmičenja "Invictus challenge" počeo je danas na novosadskoj plaži Štrand.

ИЗАЗОВИ СНАГЕ ЗА СВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ: На Штранду почео први део такмичења Invictus challenge (ФОТО)

Foto: Pres služba Novog Sada

Takmičenje organizuje sportsko udruženje "Invictus NS 021", uz podršku Grada Novog Sada, a prisutne su na početku manifestacije pozdravili Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i Dane Basta Pokrajinski sekretar za sport i omladinu. Prema rečima Ognjena Cvjetićanina, manifestacija "Invictus challenge", pored sportskog ima i turistički značaj.

- Veoma mi je drago što se treću godinu zaredom, u našem gradu održava manifestacija"Invictus challenge" – kazao je Cvjetićanin. - To je jedinstveni događaj tog tipa kod nas koji je publika lepo prihvatila, a Gradska uprava za sport i omladinu i JKP „Gradsko zelenilo“ podržali. Siguran sam da će učesnici danas pokazati fizičku, ali i psihičku spremnost, brzinu, koordinaciju i spretnost, a očekujem da će se zajedno sa publikom svi dobro zabaviti.

Organizator manifestacije Nedeljko Rodić je objasnio da u trci učestvuje oko 500 takmičara koji imaju zadatak da pređu 27 prepreka koje se nalaze na travi, pesku i vodi, odnosno stazi dužine dva i po kilometra.

- Ove godine imamo veći broj učesnika, uzrasta od 18 do 60 godina i atraktivniju stazu u okviru koje će takmičari nositi džakove, puzati na pesku i u vodi, preskakati zidove, balansirati na gredi, penjanjati se uz konopac, skakati sa platformi i prelaziti druge zabavne prepreke - rekao je Nedeljko Rodić.

"Invictus challenge“ je takmičenje podeljeno na tri izazova, gde se takmičari u različitim terminima, na terenima koji se nalaze na plaži „Štrand“, Spensu i na Fruškoj Gori, bore da završe stazu savladavajući prirodne i veštačke prepreke.

Predviđeno je da se izazov na Spensu održi 28. i 29. avgusta, a na Fruškoj Gori 16. oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE: Sva ljudska bića imaju pravo da žive i budu to što jesu