KRALJEVO BRINE O KULTURI: Prijem za nagrađene pisce i umetnike (FOTO)

G.Ć.

09. 06. 2021. u 16:30

GRADONAČELNIK Kraljeva dr Predrag Terzić organizovao je prijem za svoje sugrađane koji su u minulom periodu osvojili nagrade iz oblasti kulture.

КРАЉЕВО БРИНЕ О КУЛТУРИ: Пријем за награђене писце и уметнике (ФОТО)

Foto:GU Kraljevo

Među nagrađenima su i poznati, ostvareni pisci i umetnici, ali i oni najmlađi koji još nisu odlučili šta će biti kada porastu.

Na listi onih koji su dobitnici značajnih priznanja su pesnik Miloje Radović koji je za poemu „Mala priča o velikoj Žiči“, dobio nagradu za književnost za decu „Momčilo Tešić“, glumac Kraljevačkog pozorišta Predrag Pavlovića nagrađen za najbolju epizodnu ulogu u predstavi „Pinokio kakvog još niste videli“, kao i Maša Prodanović, učenica petog razreda OŠ „Svetozar Marković“ koja je osvojila je glavnu nagradu na 46. Dečjem majskom likovnom salonu. Nagrađene su i dve knjige u izdanju kraljevačke Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“, pesnikinja Zlata Kocić je za zbirku poezije „Galgal” dobila nagradu „Milica Stojadinović Srpkinja“, a Sonja Veselinović za zbirku pesama „Proklizavanje“ nagradu „Biljana Jovanović“.

- Kraljevo nije samo grad sporta, već i grad kulture, mladih, talentovanih i obrazovanih ljudi. Godinama već iz gradskog budžeta za kulturu izdvajamo šest-sedam procenata. To je snažan pokazatelj koliko brinemo o kulturi – rekao je ovom prilikom Terzić. - Ako jednom narodu oduzmemo njegovu istoriju, tradiciju, njegovu kulturu, ne preostaje ništa, samo jedna amorfna masa koja gubi identitet. Mi to nećemo da dozvoliti.

Foto:GU Kraljevo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)