JEDNA GRINFILD I DVE BRAUNFILD INVESTICIJE: Medveđa u bazi investicionih lokacija Razvojne agencije Srbije

I.M.

09. 06. 2021. u 16:15

TRI lokacije u Medveđi naći će se u bazi investicionih lokacija Razvojne agencije Srbije(RAS). Radi se o jednom grinfild i dva braunfild ulaganja koja će biti predstavljena potencijalnim investitorima u ovu opštinu.

ЈЕДНА ГРИНФИЛД И ДВЕ БРАУНФИЛД ИНВЕСТИЦИЈЕ: Медвеђа у бази инвестиционих локација Развојне агенције Србије

Foto: I. M.

Medveđa je otkupila dve fabrike iz stečaja. Atraktivna za ulaganje je i industrijska zona, ali i zemljište površine pet hektara, u naselju Marići, gde je ranije planirana izgradnja zatvora.

- Možemo da ponudimo grinfild lokaciju u Marićima i dve potencijalne braunfild investicije u buduće fabrike. Vlada Srbije je prepoznala naše porebe, a uz pomoć RAS ćemo efikasnije predstaviti ono čime raspolažemo. Cilj je da se otvore nova radna mesta i da se zaustavi iseljavanje stanovništva- istakao je Nebojša Arsić, predsednik opštine.

U prilog tome da se potencijalni investitori odluče za ulaganje u Medveđu idu i njeni prirodni potencijali. To se pre svega odnosi na lekovite vode Sijarinske Banje i njen gejzer koji je jedinstven u Evropi. Medveđa je bogata i rudama. U Rudniku "Lece" ima olova i cinka, a okolna brda su bogata šumama, poludragim kamenom i mermerom.

- To su sirovine koje bi mogle da se koriste u daljoj obradi i preradi čime bi smo ekonomski osnažili našu lokalnu samoupravu – zaključio je Arsić.

Njemu je u razgovoru sa predstavnicima RAS-a preporučeno da Medveđa konkuriše kod Ministarstva privrede za opremanje industrijske zone. Učešće opštine bilo bi 10, a 90 odsto neophodnog novca bi subvencionisala država iz sredstava namenjenih devastiranim područjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri