KORONA U RUDNIČKO- TAKOVSKOM KRAJU: Na lečenju šest pacijenata

Milorad Bošnjak

09. 06. 2021. u 15:44

NA GRUDNOM, sada jedinom u „crvenoj“ zoni od tri bivša kovid-odeljenja Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, trenutno se leči šest pacijenata.

КОРОНА У РУДНИЧКО- ТАКОВСКОМ КРАЈУ: На лечењу шест пацијената

Foto: M. B.

- Kod dve osobe potvrđen je kovid-19, jedan je negativan na korona virus, troje čekaju rezultate testiranja. U poslednja 24 sata, na lečenje su promljene tri osobe, sa simptomima kiji ukazuju na moguću infekciju korona virusom. Jedan pacijent je otpušten na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Po dosadašnjim podacima Doma zdravlja, ukupan broj zaraženih u ovom, aktuelnom „piku“ epidemije je 3.340, od njih je 1.575. izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom „piku“ pandemije, po zvaničnim podacima ukupno je zaražena 3.340 lica, uz nažalost 121 smrtnu žrtvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri