ČUVARI REDA I ZDRAVOG DUHA: Sindikat srpske policije na Zlatiboru organizovao trodnevne 14. sportske igre

V.Mitrić

08. 06. 2021. u 05:53

ZLATIBOR je minulog vikenda bio domaćin trodnevne "Policijade".

ЧУВАРИ РЕДА И ЗДРАВОГ ДУХА: Синдикат српске полиције на Златибору организовао тродневне 14. спортске игре

Foto V. Mitrić

Sidnikat srpske policije je opkupio pripadnike MUP iz svih krajeva zemlje, a manifestaciju je svečano otvorio Lazar Ranitović, predsednik SSP.

- Sve je proteklo u fer i sportskoj atmosferi, uz dugarstvo i kolegijalnost za pamćenje.

Foto V. Mitrić

Iskorišćena je prilika da se sretnemo i družimo sa onima koje dugo nismo skoro videli, a dragocena su i poznanstva sa novim kolegama. Setili smo se i policajaca koji više nisu među nama, a prikupili smo i novac za lečenje sina koleginice iz Kragujevca - kaže Ranitović.

Lazar Ranitović, Foto V. Mitrić

Inače, svi učesnici manifestacije su nosili majice na kojima je bio lik srpskog viteza, a predsednik Sindikata srpske policije objašnjava da ovaj ratnik nikada nije gubio obraz, pa je to očekivano i od sadašnjih članova.

- Želimo dobar odnos sa MUP. Kroz razgovore sa ministrom Aleksandrom Vulinom pripremamo novi Zakon o policiji i imamo obećanje da će se više voditi računa o bezbednosti naših ljudi. Obećano nam je i da će primanja biti veća, te da ćemo se ranije penzionisati - ističe Ranitović.

A, na sportskim borilištvima prijatelji se nisu štedeli. U fudbalu su najbolji bili Čačani, u muškom basketu Nišlije, a u ženskom Iinterventna jedinica 92 iz Beograda.

PRIRODA Košarkaški turnir među borovima, Foto V. Mitrić

Šahisti bez premca su iz Vranja, u pikadu su trijumfovale Beograđanke i Zaječarci, a u trčanju su pobedu slavile žene Pančeva i muškarci iz Novog Sada. Najuspešnije u odbojci su bile Nišlije, u ribolovu Zaječarci, u tenisu takmičari iz Sremske Mitrovice, u stonom tenisu Šapčanke - čiji su muškarci pobedili u nadvlačenju konopca. Ukupni pobednik je sindikalna podružnica iz Niša.

NASLEDNIK

NAJMLAĐI učesnik je bio osnovac iz Loznice Borisav Blagojević, koji je među policajce došao sa ocem i njegovim prijateljima, odnosno kolegama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)