SEĆANJE NA VLADIMIRA DAVIDOVIĆA: Skup posvećen vrsnom pravniku održan danas u Biblioteci "Dušan Matić" u Ćupriji

Z. Rašić

03. 06. 2021. u 22:41

U ZNAK sećanja na Vladimira Davidovića, vrhunskog pravnika i pisca koji je od svoje druge godine pa do završetka školovanja živeo u Ćupriji, a preminuo novembra prošle godine od posledica kovida, u Letnjoj čitaonici ćuprijske Narodne biblioteke „Dušan Matić“ danas je održan skup pod nazivom „Sećanje na Vladimira Davidovića“.

СЕЋАЊЕ НА ВЛАДИМИРА ДАВИДОВИЋА: Скуп посвећен врсном правнику одржан данас у Библиотеци Душан Матић у Ћуприји

Foto: NB Dušan Matić

Skupu su prisustvovali narodni poslanik i predsednik SO Ćuprija Ninoslav Erić, čelni čovek Ćuprije Jovica Antić  i zamenik predsednika SO Ilija Paunović, kao i sestra Vladimira Davidovića – Gordana Milosavljević, koja je Biblioteci poklonila bratovljeva dela – legat. Direktorka Narodne biblioteke Ljiljana Đorđević govorila je o Davidoviću kao vrsnom i uglednom pravniku i velikom čoveku koji je živeo i stvarao u Ćupriji, mada je rođen u Smederevu.

Foto: NB Dušan Matić

 

Davidović je diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu, a tokom karijere je službovao čak u tri ministarstva, kao i u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti. Potom je 2013. godine postao pomoćnik ministra pravde u sektoru za međunarodnu pravnu pomoć. Objavio je više knjiga i naučnih radova.

Svečanu notu događaju dao je nastup učenika Škole za muzičke talente u Ćupriji.

Foto: NB Dušan Matić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!