VARIJACIJE U NEGOTINU: Otvorena izložba Bojane Bojović Milošević

S. M. Jovanović

01. 06. 2021. u 15:35

LjUBITELjI umetnosti u prilici su da naredne dve nedelje pogledaju u galeriji negotinskog Doma kulture „Stevan Mokranjac“ izložbu „Varijacije“ Bojane Bojović Milošević, umetnice rodom iz Bora koja stvara u Beogradu, ali i na tlu istočne Srbije.

ВАРИЈАЦИЈЕ У НЕГОТИНУ: Отворена изложба Бојане Бојовић Милошевић

Foto: S. M. Jovanović

Za svoj drugi susret sa Negotincima, umetnica, inače, predavač za oblasti fotografija i grafički dizajn na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu, opredelila se za fotografije i digitalne radove koji su nastali kao odgovor na stanje izolacije tokom 2020. i 2021. godine.

- Izlagala sam u Negotinu 2005. fotografije koje su snimljene na arheološkim nalazištima Grčke, a ovog puta je izložba digitalnih radova koja je oslonjena na fotografiju. Prvobitno su skice rađene fotografskom tehnikom, dok su ovi radovi nastali kao 3D modeli koji su kasnije renderovani i simuliraju ustvari staklo i prelamanje nekih grafičkih motiva kroz staklene površine - ističe Bojana Bojović Milošević.

Foto: S. M. Jovanović

Izložba njenih digitalnih radova prvi je program koji negotinski Dom kulture “Stevan Mokranjac” organizuje nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije virusa korona, a biće otvorena naredne dve nedelje.

Ovo je ujedno i Bojanina treća ovogodišnja samostalna izložba nakon što su njene „Varijacije“ bile predstavljene i likovnim sladokuscima u Beogradu i Somboru.

- Spremam trenutno radove na doktorskim umetničkim studijama i verujem da će sad i iz tog segmenta nešto novo izaći – kaže umetnica koja je za svoje kolekcije fotografija nagrađivana prestižnim međunarodnim i domaćim priznanjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!