SAMO DEVET POZITIVNIH UZORAKA: Stabilna epidemiološka situacija u Vranju

J. S.

28. 05. 2021. u 16:11

PREMA podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 255 uzoraka iz Pčinjskog okruga, devet je pozitivnih na Covid 19.

САМО ДЕВЕТ ПОЗИТИВНИХ УЗОРАКА: Стабилна епидемиолошка ситуација у Врању

Foto: J. S.

Od tog broja po 2 su iz Vranja i Bosilegrada, 3 iz Surdulice i po jedan novozaraženi koronavirusom iz Bujanovcai i Preševa. U Trgovištu već duži period nema novoobolelih.

U kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 85 pregleda, od čega 50 prvih. Uzorkovana je krv kod 38 pacijenata i sačinjeno 25 RTG pluća. Urađeno je 47 antigenskih i 7 PCR testova, od kojih je jedan pozitivan na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod tri pacijenta.

U kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovana su 22 pacijenta. Od tog broja 15 je pozitivnih na koronavirus, a 12 ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku je 10 pacijenata. Na bolničko lečenje primljen je jedan bolesnik, a otpušteno je šest. Trenutno su u kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje 54 slobodne postelje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar