REKAO OTVORENO ONO ŠTO NIKO NIJE SMEO: Teniseri odustaju od turnira samo zbog jedne stvari

Novosti online

20. 03. 2021. u 08:25

MASTERS u Majamiju trebalo je da bude prava poslastica za ljubitelje tenisa pred kraj ovog meseca.

РЕКАО ОТВОРЕНО ОНО ШТО НИКО НИЈЕ СМЕО: Тенисери одустају од турнира само због једне ствари

FOTO: EPA

Upravo će turnir na Floridi na kraju proteći bez velikih imena. Prvo su odustali Rafael Nadal i Rodžer Federer, a sada Novak Đoković i Dominik Tim.

Kanadski teniser Denis Šapovalov odlučio je da progovori i otkrije zašto su igrači odustali od Majamija. 

On smatra da je sporna tačka novac, jer je nagradni fond u odnosu na 2019. godine tri puta manji. Ukupno će u muškoj i ženskoj konkurenciji biti podeljeno 6,68 miliona dolara (u 2019. godini 16,7 miliona dolara).

- Verujem da će biti mnogo odustajanja, jer mnogi neće želeti da idu na turnire pošto je nagradni fond mali. Na neki način, to ne motiviše igrače da se takmiče svake nedelje, jer se ne nudi mnogo. Zapravo, u ovom momentu samo su slemovi bitni - rekao je Denis Šapovalov 12. igrač sveta.

Kanađanin smatra da problem može da bude rešen.

- Situacija je takva i nadam se da će ATP ili bilo ko drugi uraditi nešto da se poprave nagradni fondovi, ili da se bar vrate na ono što su bili. Mi imamo obavezu prema sponzorima, ugovori nas primoravaju da igramo.

- Verujem da mnogi ne bi igrali, da nije tako. Čini mi se da su u ostalim sportovima pronašli načina da nagradni fondovi ostanu isti i da plate igrača budu netaknute. Uveren sam da postoji bolji način da se reši ovaj problem - završio je Šapovalov.

(ALO) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri