OLGA DANILOVIĆ: Jedini idol mi je Novak Đoković, ostali su konkurencija!

Novosti online

15. 03. 2021. u 21:07

Srpska teniserka Olga Danilović(20), ćerka proslavljenog košarkaša Predraga Danilovića zakoračila je u svet belog sporta pokazavši talenat i spremnost da pravi velike rezultate.

ОЛГА ДАНИЛОВИЋ: Једини идол ми је Новак Ђоковић, остали су конкуренција!

Olga Danilović foto: EPA

Malo je poznato da je 2018. napravila istorijski uspeh jer je postala prva teniserka rođena u 21. veku koja je osvojila WTA turnir.

- Pre mi je to bio veliki pritisak, ali navikla sam se na to, prosto odmalena imam tu etiketu što bi se reklo na sebi, tako da sad sam to preokrenula u motivaciju i mislim da mi je to samo još jedan vetar u leđa, da me prosto ljudi bodre, navijaju za mene i gledaju me. Sa vremenom sam naučila da se borim sa tim, rekla je srpska teniserka u razgoovoru za "Mondo".

Olga samo jednog čoveka doživljava kao idola, a to je prvi reket sveta. Uzor joj jeste poznata češka teniserka, ali Novak je iznnad toga.

- Uvek sam govorila da imam teniskog uzora po igri, a to je Petra Kvitova zato što je levoruka i imamo sličan stil igre, ali nikad nisam imala nekog ženskog idola u tenisu. Moj jedini idol po svemu je Novak, sve ostale gledam kao konkurenciju. 

Poznato je da je Đoković Olgu pratio u Australiji, ali i da je prisustvovao njenim treninzima u Beogradu, što mladoj teniserki mnogo znači jer ako od nekoga može da se nauči recept za uspeh to je svakako Novak.

- Neizmerno mi znači Novakova podrška, njegovi saveti. Svi znamo koliko je zauzet sa svojim obavezama, karijerom i mnogo sam mu zahvalna na tome što je našao vremena da se posveti meni i mom tenisu. Prešla sam kod Novaka u Akademiju, tamo mi je fantastično i mislim da radimo odličan posao. Planovi posle Liona su da idem za Majami na turnir iz Masters serije. Nakon toga čekam Bili Džin King kup, bivši Fed kup i to zaista jedva čekam, da prvi put za reprezentaciju igram u Srbiji, do sada sam igrala uvek grupne faze koje su bile van naše zemlje rekla je Olga koja će da brani boje srpske zastave u aprilu.

(MONDO) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere