MEDVEDEV O BROJU JEDAN: Nole će vladati listom bar 400 nedelja!

Novosti online

13. 03. 2021. u 10:39

RUS Danil Medvedev od ponedeljka će biti drugi teniser sveta na ATP listi, a posle pobede u četvrtfinalu turnira u Marselju pričao je o dostignuću Novaka Đokovića.

МЕДВЕДЕВ О БРОЈУ ЈЕДАН: Ноле ће владати листом бар 400 недеља!

Foto: AP

Srpski teniser je došao do 311. nedelje na čelu ATP liste i tako postao najbolji igrač u istoriji po tom parametru, a Medvedev ne vidi da će nole u skorije vreme prepustiti čelo teniskog karavana.

- To je neverovatno dostignuće. U svetu tenisa svakako više pričamo o grend slemovima nego o bilo čemu drugom, ali ovo je takođe važno i siguran sam da je srećan zbog toga. Kako je igrao do sada, mislim da je u stanju da stigne do 400 nedelja na vrhu. Mi mlađi ćemo pokušati da mu to ne dozvilimo. Ja nisam uspeo da mu naudim u finalu Australijan opena, ali to je sport. Niko mu neće dati lak prolaz, moraće da se potrudi da zaradi i taj uspeh - kaže Medvedev.

Ruski teniser je prvi igrač van Velike četvorke (Nole, Federer, Rafa, Marej) koji se plasirao u Top 2 na ATP listi još od jula 2005. godine kada je drugi iza Rodžera bio Lejton Hjuit.

- Svi oni su neverovatni. Rekordi koje su postigli, to niko neće moći da potuče možda ni za sto godina. Tako nešto se retko viđa u sportu. Ne možete reći da drugi igrači u ovoj eri nisu boli dobri, jednostavno to što su oni radili je neverovatno, drugi nemaju čega da se stide - zaključio je Medvedev.

(Srbija Danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni