ZVEREV PRED MEČ SA NOVAKOM: Jedan od najvećih izazova je igrati protiv Đokovića u završnici Grend slema

Novosti online

14. 02. 2021. u 19:28

NOVAK Đoković je rovit, muči ga povreda i dalje. To se videlo u meču sa Milošem Raonićem koji je najbolji teniser sveta uspeo da reši u svoju korist - 7:6(4), 4:6, 6:1, 6:4.

ЗВЕРЕВ ПРЕД МЕЧ СА НОВАКОМ: Један од највећих изазова је играти против Ђоковића у завршници Гренд слема

FOTO: EPA

Naredni rival sprskom asu će biti Nemac Aleksandar Zverev. Njih dvojica su se do sada sastali sedam puta, a Nole vodi sa 5-2.

Svestan je momak iz Hamburga da ga u čestvrtfinalu čeka težak posao. Zanimljivo ovo će sedmom igraču planete biti drugi vezani meč protiv tenisera is Srbije. Danas je bio bolji od Dušana Lajovića sa 3:0, po setovima 6:4, 7:6(5), 6:3.

- Zadovoljan sam rezultatom – nalazim se u četvrtfinalu Grend slem turnira, sigurno je da mi ide dobro. Tek me čekaju najteži rivali, pa mogu reći da se radujem izazovima. Protiv Novaka morate da igrate svoj najbolji tenis – naročito ovde u Melburnu. Ovo je njegov omiljeni turnir i da bih imao šansu protiv Novaka, moram da igram izuzetno dobro. Moram da budem agresivan, da ja budem taj koji dominira. Mislim da je jedan od najvećih izazova u svetu sporta uopšte igrati protiv Novaka u poznim fazama Grend slem turnira - rekao je Zverev.

Ovaj 23-godišnjak je istakao da je protiv Đokovića igrao veliki broj interesantnih mečeva, a izdvojio je pobede na Završnom mastersu i finalu turnira u Rimu.

- Imao sam dve velike pobede protiv Novaka u svojoj dosadašnjoj karijeri – bili su to meč u Londonu na Završenom Mastersu i finale Rima, ali bilo je jako teško. Igrali smo u Londonu i na ATP kupu prethodnih meseci i to su bili veoma neizvesni dueli. Mislim da to nešto govori. Ipak, svestan sam koliko je teško igrati protiv Đokovića - zaključio je finalista Ju-Es opena iz 2020. godine.

Podsetimo, pobednik ovog meča igraći protiv boljeg iz duela u kome se sastaju ruska senzacija Aslan Karacev i Grigor Dimitrov.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri