ĐOKOVIĆ HVALI KRAJINOVIĆA: Filip je bio čudesan!

G. KELIĆ

02. 02. 2021. u 20:05

TRIJUMFALNO je naša teniska reprezentacija započela odbranu titule na ATP kupu, pobedom nad selekcijom Kanade u prvom kolu grupe A (2:1).

ЂОКОВИЋ ХВАЛИ КРАЈИНОВИЋА: Филип је био чудесан!

TRIJUMF Krajinović i Đoković/FOTO: AP

Trijumf su u dubl meču doneli Novak Đoković i Filip Krajinović, koji su bili bolji od Miloša Raonića i Denisa Šapovalova sa 7:5, 7:6 (7:4) i tako se za korak približili plasmanu u polufinale. "Orlovi" će danas imati dan pauze, a u noći između srede i četvrtka će se sastati sa Nemačkom.

Nije dobro počelo za Srbiju u Melburnu, pošto je u prvom meču Dušan Lajović položio reket u sudaru sa Raonićem - 3:6, 4:6. Ipak, alarm je ugasio maestralni Đoković, koji je rutinski izašao na kraj sa prvim reketom severnoameričke selekcije, Denisom Šapovalovom - 7:5, 7:5, da bi trijumf našem timu doneo prvi reket sveta u paru sa Krajinovićem.

U obraćanju medijima posle meča, Đoković je posebno istakao Krajinovićevu partiju, koji je i pored povrede leđa zbog koje je u drugom setu zatražio i medicinski tajm-aut, igrao sjajno.

- Filip je bio ključ pobede. Kako je danas igrao, pa to je bilo fenomenalno. Veoma je dobro vraćao njihove servise. Imao je dobar servis, pronašao je pravi ritam. Igrao je ključne udarce u drugom setu, baš kad je bilo najpotrebnije. Čestitke Milošu i Denisu na serviranju, kako u singlu, tako i u dublu. Veoma je teško igrati kad neko tako servira, kao ovi momci. Ipak, uspeli smo da nađemo prave udarce, ritern, poziciju na terenu kad je bilo najvažnije. Velika pobeda za nas, snažan vetar u leđa za sledeći meč - rekao je je Đoković.

Italija bolja od Austrije

GRUPA A: Srbija - Kanada 2:1, Kanada - Nemačka (jutros). Sutra: Srbija - Nemačka. TABELA: Srbija 1-0 (2:1), Kanada 0:1 (1:2), Nemačka 0.

GRUPA B: Španija - Australija 2:0, Grčka - Australija (jutros). Sutra: Španija - Grčka. TABELA: Španija 1-0 (2:0), Australija 0-1 (0:2), Grčka 0.
GRUPA C: Italija - Austrija 2:1, Italija - Francuska (jutros). Noćas: Austrija - Francuska. TABELA: Italija 1:0 (2:1), Austrija 0-1 (1:2), Francuska 0.
GRUPA D: Rusija - Argentina 2:0 (2:0), Rusija - Japan (jutros). Sutra: Argentina - Japan. TABELA: Rusija 1-0 (2:0), Argentina 0-1 (0:2), Japan 0.
l Igraju se po dva singla i dubl meč, a pobednik grupe ide u polufinale.

Treći reket Srbije, Krajinović, bio je izuzetno srećan što se posle dužeg vremena publika vratila na teniske terene.

- Danas je bilo mnogo srpskih navijača, lepo je kad su tu. Mnogo nam je nedostajala publika i nadamo se da će situacija biti sve bolja i bolja i da ćemo uživati do kraja, kao što smo i prošle godine - napomenuo je teniser iz Sombora.

Takođe, selektor naše reprezentacije Viktor Troicki je posle debitantske pobede na klupi našeg nacionalnog tima uskočio u ulogu igrača i izgubio na startu turnira u Melburnu od Finca Emila Rusuvorija sa 6:3, 6:4.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri