BIVŠI ŠPANSKI TENISER O NOLETU: On je gladijator i pobednik, teniseri treba da mu budu zahvalni

Novosti online

27. 01. 2021. u 18:40

NEKADAŠNjI španski teniser, a sada analitičar Eurosporta, Aleks Koreča smatra da je Novak Đoković glavni favorit za osvajanje Australijan Opena.

БИВШИ ШПАНСКИ ТЕНИСЕР О НОЛЕТУ: Он је гладијатор и победник, тенисери треба да му буду захвални

Foto: EPA-EFE/ ROMAN PILIPEY

Osvajač završnog ATP turnira iz 1998. i dvostruki finalista Rolan Garosa, govorio je o šansama Novaka i njegovog zemljaka Nadala u Melburnu, ali i o Đokovićevoj inicijativi za ublažavanje karantina.

On je u razgovoru za B92 Sport istako da mrzi i samu pomisao na to da mora da se suoči s Noletom na terenu AO.

- To bi bilo jako, jako teško. Kao trener, mislim da je Novak igrač protiv kog je najteže naći način kako da mu naudite na terenu, posebno na tvrdim podlogama. Ako bih ja morao da igram protiv njega, moj osećaj je da je jedini način da ga pobedite to da ga učinite da počne da očajava na terenu. Da kažete, 'u redu, evo igraću sa njim koliko god je potrebno sati, biću zid', da budete svesni da će to biti maraton i da vidite ko će imati više snage na kraju. Iako ste svesni da morate da budete jako spremni, jer je on gladijator, borac, pobednik, šampion. Taktički, jako je teško pripremiti meč protiv njega - rekao je Koreća za B92 sport.

Španac smatra da je Novak samo pokušao da pomogne pismom organizatorima u kojima je tražio bolje uslove ssmeštaja i treninga za igrače u karantinu.

- Mislim da Novak pokušava da pomogne. Kada sam ja pročitao to pismo, tačno sam znao šta želi da kaže. Mislim da bi zbog toga trebalo da mu budu zahvalni. Iz onog što sam ja čuo iz razgovora sa mnogim igračima, zahvalni su mu zbog toga - zaključio je Koreća.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest