AUSTRALIJAN OPEN U VELIKOM PROBLEMU: Teniserke se pobunile, traže odlaganje turnira, ili da svi odu u karantin

Novosti online

16. 01. 2021. u 17:42

MNOGO problema će očigledno biti na Australijan openu. Nakon što je Amerikanac Tenis Sandgren doputovao u ovu zemlju iako je imao pozitivan test, sada je došlo do pobune teniserki.

АУСТРАЛИЈАН ОПЕН У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Тенисерке се побуниле, траже одлагање турнира, или да сви оду у карантин

Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Naime, zbog protokola o virusu korona 47 igračica će morati da 14 dana bude u potpunom karantinu, da ne izlaze iz svojih soba. Razlog tome je pojava korone na letovima kojima su doputovale u Australiju. 

Let koji je dolazio iz Abu Dabija imao je jednu osobu pozitivnu, a ovaj koji se stigao iz Los Anđelesa dva pozitivna slučaja na Kovid-19. Iako niko od učesnika nije pozitivan, svi su prinuđeni sa odu u karantin.

Problem je taj što teniserke ne znaju kako će se spremiti za turnir koji počinje 8. februara. Njihovo nezadovoljstvo je sasvim razumljivo.

- Ne žalimo se na karantin, žalimo se na nejednake uslove za takmičare pre bitnog turnira - napisala je Belinda Benčić.

Isto kao i švajcarska teniserka razmišlja i Rumunka Sorana Kirstea.

- Nemam problem da ostanem 14 dana u sobi i gledam netfliks. Verujte mi ovo je odmor i ostvarenje snova. Ono što ne možemo jeste da se takmičimo posle 14 dana na kauču. To je problem - istakla je 71. igračica sveta.

Belgijanka Kirsten Flipkens nije bila u pomenutim avionima, ali se takođe pobunila. Ona se nada nastupu na prvom grend slemu u sezoni, pošto se oporavlja od povrede.

- Ne ja nisam bila na jednom od "zaraženih" letova, ali fer je ili da se Australijan open pomeri za dve nedelje ili da svi odu u karantin - napisala je na Tviter nalogu ova 35-godišnjakinja.

Tu nije bio kraj nezadovoljstvima. Organizatorima je imala šta da poruči i Kazahstanka Julija Putinceva.

- Ono što ne razumem je to što nam niko nije pomenuo da će ceo avion morati da se izoluje ako je jedna osoba zaražena. Da sam to znala razmislila bi pre nego što bi krenula - poručila je ova teniserka.

Nema dileme da se problemi veliki. Na organizatorima je da pronađu najbolje rešenje koje će odgovarati svima. Vremena nema puno jer je početak Australijan opena veoma blizu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)