VELIKI SI NOVAK, MNOGO VELIKI: Đoković od sjaja do očaja i nazad za epsko finale Rolan Garosa sa Nadalom

Novosti online

09. 10. 2020. u 18:20 >> 22:42

SRPSKI teniser Novak Đoković plasirao se večeras u finale Rolan Garosa u Parizu, pošto je pobedio šestog igrača sveta Grka Stefanosa Cicipasa posle pet setova, 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1.

ВЕЛИКИ СИ НОВАК, МНОГО ВЕЛИКИ: Ђоковић од сјаја до очаја и назад за епско финале Ролан Гароса са Надалом

FOTO: EPA

Prvi teniser sveta pobedio je posle tri sata i 55 minuta i peti put se plasirao u finale pariskog grend slem turnira.

Đoković je u drugom gemu prvog seta oduzeo servis Cicipasu, prednost brejka je sačuvao do kraja i poveo je u meču. U drugom setu napravio je dva brejka i bez većih problema poveo sa 2:0.

Teniseri su u trećem setu osvajali gemove na svoje servise, sve do devetog, kada je Đoković napravio brejk i poveo sa 5:4. U narednom gemu servirao je za pobedu, imao je i meč loptu, ali je Cicpas uspeo da mu oduzme servis i izjednačio je na 5:5. On je posle toga osvojio još dva gema i uzeo je set.

Sa dobrom igrom Grk je nastavio i u četvrtom setu, pa je poveo sa 2:0, a Đoković je zatim uspeo da vrati brejk i izjednači na 2:2. Obojica su zatim osvajali gemove na svoj servis, a Đoković je za to vreme propustio brojne brejk prilike. Cicipas je, sa druge strane, iskoristio jednu u 10. gemu i napravio brejk, koji mu je doneo izjednačenje na 2:2 u setovima.

Grčki teniser je u četvrtom setu posle petog gema tražio pomoć fizioterapeuta zbog problema sa butinom.

Prvi igrač sveta zaigrao je bolje u petom setu, prepustio je Cicipasu samo jedan gem i plasirao se u finale.

Đoković će u finalu u nedelju od 15 časova igrati protiv branioca titule Španca Rafaela Nadala, koji je ranije danas pobedio Argentinca Dijega Švarcmana sa 6:3, 6:3, 7:6.

Nadal se 13. put plasirao u finale pariskog grend slem turnira i igraće za 13. titulu.

Španac bi pobedom osvojio 20. grend slem titulu u karijeri, čime bi se izjednačio sa rekorderom Švajcarcem Rodžerom Federerom.

Đoković će igrati za 18. grend slem trofej, a za drugu titulu na Rolan Garosu.

PETI SET

6:1 Treću meč loptu Novak je iskoritio za finale Rolan Garosa.

5:1 Potvrdio je Novak i drugi brejk u petom odlučujućem setu i sada je na gem od velikog finala.

4:1 Dupli brejk Đokovića. Cicipasd se sve teže kreće i Novak mu još jednom uzima servis.

3:1 Novak je potvrdio brejk posle dosta muke. Poslednje atome snage koriste oba tenisera u petom setu.

2:1 Đoković konačno pravi brejk. Koliko samo muke da vidimo brejk od strane Srbina. I sada je Cicipas spasao jednu, ali ne i drugu brejk loptu.

1:1 Novak siguran na svoj servis gem.

0:1 Preslikan gem kao i prethodni na servis Cicipasa. Novak je imao brejk lopte koje nije iskoristio i Grk je uzeo set. Sada je on bliži finalu.

ČETVRTI SET

4:6 Cicipas osvaja još jedan set i dolazi do 2:2. Nikada se ovo nije desilo Đokoviću, da tako lako prokocka 2:0 u setovima.

4:5 Strašan gem ide Cicipasu. Novak i dalje ima problem sa realizacijom brejk lopti. Sada je na 1 od 11. Đoković servira u narednom gemu da ostane u setu.

4:4 Lagan servis gem za Đokovića. Cicipas sada ne pravi puno problema na riternu Novaku.

3:4 Opet su se ređale brejk lopte za Novaka, ali ih ne koristi. Cicipas i dalje ima prednost u četvrtom setu.

3:3 Đoković drži korak za Cicipasom u četvrtom setu.

2:3 Novak nije iskoristio dve brejk lopte. Nastavlja da se muči Đoković, a Cicipas nastavlja da se puni samopouzdanjem. Žalio se Grk na problem sa preponama između dva gema.

2:2 Đoković osvaja svoj svoj servis gem i vraća se u četvrti set.

1:2 Prekida Novak Cicipasovu seriju. Vratio je Đoković brejk, ali je i dalje u zaostatku u četvrtom setu.

0:2 Nastavlja se serija grčkog tenisera. Novi brejk Cicipasa, ima li kraja agoniji Novaka Đokovića od trenutka kada je servirao za meč u trećem setu.

0:1 Cicipas osvaja i četvrti uzastopni gem. Novak sada ne postoji na terenu. Iako je imao brejk loptu Srbin, za sve se sada pita Grk.

TREĆI SET

5:7 Cicipas osvaja set. Odličan set Grka, dugo Novak nije ovako prosuo lako prednost.

5:6 Cicipas ima bar taj-brejk trećeg seta. Kockao se Novak i došao u situaciju da servira za ostanak u trećem setu.

5:5 Novak nije iskoristio svoj servis za meč. Đoković je imao i meč loptu, ali zaslužio je Grk da još igra u Parizu.

5:4 Đoković pravi brejk. Novi strašan gem Srbina i sada servira za meč.

4:4 Novi servis gem Novaka bez izgubljenog poena. Serveri dominiraju u trećem setu.

3:4 Nikako da Đoković napravi brejk u trećem setu. Cicipas briljira na servisu. Ruku na srce imao je Novak 15:30, ali više nije mogao. Stefanos je od 20 prvih servisa pogodio čak 19 u trećem setu. Neverovatan podatak.

3:3 Novak deluje sigurnije na svoj servis u trećem setu. Uzima još jedan gem bez izgubljenog poena.

2:3 Cicipas odlično servira u trećem setu. Samo ima jedan promašen prvi servis. Novak nema rešenje na riternu za Grka, ali i dalje ima dva seta zalihe i na korak je od finala sa Nadalom.

2:2 Igra se gem na gem u trećem setu. Novak uzima svoj servis gem.

1:2 Činilo se da će Novak opet kazniti Cicipasa posle neiskorišćene brejk lopte. Đoković je imao 0:15, ali ipak uspeo je Grk da pronađe forhend i reši gem.

1:1 Stefanos je opet došao do brejk lopte, ali Novak je na maestralan ančin spasao. Opet je Đoković odigrao najbolje u najtežem trenutku.

0:1 Novi odličan servis gem Cicipasa. Grk još jednom sa nulom dolazi do gema, ali opet je Nole malo spustio gas i čeka šansu kada da pojača i reši meč.

DRUGI SET

6:2 Siguran gem i set Đokovića.

5:2 Ponovo brejk Đokovića. Srbin ide sigurnim koracima ka drugom setu. Stefanosova se igra raspala.

4:2 Potvrda brejka. Novak igra sve bolje i Cicipasu se ne piše dobro. Srbin na korak od prvog seta.

3:2 Brejk Đoković! Au kakav gem za Srbina. Grk je vodio 40:00, držao sve pod kontrolom. I onda trenutak nepažnje i Novak uzima pet poena i to na impresivan način uzastopno i pravi prvi brejk u drugom setu.

2:2 Još jedan težak gem za najboljeg na svetu. Ponovo je Cicipas došao na 15:30, ali to je bilo sve, prebacio je Novak u brzinu više i drži korak u drugom setu.

1:2 Imao je Novak 15:30 i činilo se kontrolu u gemu na servis Cicipasa. Ipak, Grk se odličnim forhendima izvlači i uzima još jedan siguran servis gem.

1:1 Novi maratonski gem pripada Novaku. Đoković je opet spasavao brejk loptu, mučio se, ali na kraju odbranio servis. Grk trenutno deluje bolje na terenu od Srbina.

0:1 Cicipas odlično počinje drugi set. Grk siguran na servisu, dugo Novak nije zapretio kada Stefanos ima početni udarac.

PRVI SET

6:3 Stigao je Novak do 40:0. Imao tri set lopte, a onda iznenada stao. Tri greške Srbina, a onda srećan poen za Đokovića, koji dolazi do nove set lopte i koristi je.

5:3 Cicipas osvaja gem i ostaje u setu, ali Novak sada servira za prednost.

5:2 Novak je preživeo još jedan gem. Imao je Cicipas brejk loptu, ali fenomenalan poen Srbina, koji posle osvaja još tri i uzima jako važan gem.

4:2 Konsolidivao se Grk. Još jedan lak servis gem Cicipasa, nije Novak ni pokušao da dođe do brejka.

4:1 Koliko sigurno igra Novak, samo da nastavi u ovom stilu. Servis sluša Srbina, odličan je i u razmenama. Grk za sada inferioran.

3:1 Pomakao se Cicipas sa nule. Uzeo je Grk jedan gem, ali Novak nije ni zapeo ovopg puta.

3:0 Lagana potvrda brejka. Đoković uzima servis bez izgubljenog poena, Cicipas skroz inferioran na početku polufinala.

2:0 Brejk Đoković! Odlično je Novak krenuo u meč, Srbin je odmah oduzeo servis rivalu. Cicipas ne zna šta ga je snašlo, uključila se mašina iz Srbije

1:0 Koliko težak gem odmah na startu meča. Lako je Cicipas došao do 0:40. Imao tri brejk lopte, a onda još jednu. Izdržao je Novak sve i na maestralan način otvorio polufinale Rolan Garosa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna