MEKINRO ZNA KO OSVAJA ROLAN GAROS: Ovi uslovi savršeno odgovaraju...

Novosti online

08. 10. 2020. u 16:45

BIVŠI grend slem šampion Džon Mekinro i nekada najbolji biritanski teniser Tim Henman analizirali su novu pobedu Novaka Đokovića na Rolan Garosu.

МЕКИНРО ЗНА КО ОСВАЈА РОЛАН ГАРОС: Ови услови савршено одговарају...

FOTO: EPA

Đoković je uprkos problemima sa povredom preokrenuo protiv Pabla Karenjo-Buste i u četiri seta stigao do polufinala trećeg Grend slema sezone.

- Očigledno je i dalje razmišljao o onome što se dogodilo na US openu jer je igrao protiv istog protivnika. To mu je ušlo u glavu. Pričali smo već i o hladnoći koja predstavlja problem, videli ste kako ga zbog toga muče ruka i vrat. Drugi problem je pritisak. Trudi se da stigne Rafu i Rodžera i očigledno se opteretio time. Za mene, ishod nikad nije dolazio u pitanje, osim da je potpuno prestao da igra", rekao je Mekinro o Đokoviću.

Đoković se tokom prvog i drugog seta često istezao jer je imao problem vratom i laktom, a usledila je i pomoć fizioterapeuta što je zasmetalo Špancu.

- Viđali smo i ranije te Novakove 'smicalice', bio je period od godinu i po, možda dve kada je bio van ritma i imao fizičke i mentalne probleme. Ali sada kada pogledam mislim da može to da prevlada kao danas. Ovi uslovi su teški i igraju na tri dobijena seta. Normalno je da bude grčeva i bolova. Ne možete računati da se to neće dogoditi. Najvažnije za mene je što je prevazišao problem sa vradom. On napada Grend slem titulu i ako bude igrao sa Rafom u finalu, što većina ljudi misli da će se dogoditi, ovi uslovi savršeno odgovaraju njemu".

Đoković će u polufinalu igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa.


- Cicipas je drugačija verzija Karenjo Buste. Ne plaši se, visok je, igra i servira dobro. Biće interesantno", istakao je Amerikanac.

Đokovićeva reakcija posle izgubljenog seta je impresionirala i Henmama.

- Videli ste koliko nezgodno može da bude kada imate problem sa vratom ili rukom. Pablo Karenjo Busta je u ovakvim uslovima odigrao sjajan meč, pritiskao je Đokovića, mnogo toga je uradio. Dobio je prvi set. Možda mi se činilo da bi Novak posle toga mogao da ispadne nešto ranije, ali uradio je sve posle na svoj način. On je veliki šampion, odigrao je možda i najbolji tenis i uspeo da pronađe način da se izvuče iz te situacije", rekao je Britanac.

U drugom polufinalu sastaju se Rafael Nadal i Dijego Švarcman, a oba meča su na programu u petak popodne.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju