"LJUDI, PA NIJE OVO ČELENDŽER": Popović za "Novosti" o izbacivanju DŽumhura i Krstina sa Rolan Garosa

J. Jevremović

22. 09. 2020. u 21:33

SRPSKI teniski trener Petar Popović preležao je koronu u junu i stekao antitela.

ЉУДИ, ПА НИЈЕ ОВО ЧЕЛЕНЏЕР: Поповић за Новости о избацивању Џумхура и Крстина са Ролан Гароса

Džumhur i Popović Foto "Fejsbuk"

Više od 20 PCR testova koje je uradio u "balonu" Njujorka i Rima bili su negativni, kao i prvi po dolasku na Rolan Garos. Ali, jedan lažno pozitivan u Parizu u subotu doveo do toga da sa turnira bude izbačen i njegov pulen Bosanac Damir Džumhur, kao i naš Peđa Krstin, koji je bio u kontaktu sa njima.

- Nisu mi dozvolili novi test. Odmah po dolasku u Srbiju sam uradio onaj najprecizniji, duboko iz nosa i bio je negativan. Ljudi, nije ovo čelendžer, nego grend slem! Već smo u kontaktu sa advokatima, želimo da obavestimo svetsku javnost o ovome pre svega da bismo naterali organizatore da uvedu drugi test ako je neko pozitivan, kao na Tur de Fransu. I tamo je izbačeno dosta biciklista, a posle su shvatili da su testovi bili lažno pozitivni. Ne želimo da još neko od kolega sa Tura doživi našu sudbinu. Za nas je, nažalost, kasno - poručuje Popović za "Novosti".

Stručnjak koji je trenirao Andreu Petrović, Filipa Krajinovića, Ivu Karlovića... objasnio je zašto je test bio lažno pozitivan.

- Doktor mi je rekao da sam zbog preležanog virusa mogao i dalje da imam tragove i da je zato pokazivalo da sam na granici. Smatrao je da će sve biti u redu. Ipak, glavni sudija nas je obavestio da je rezultat odmah poslat u više insitucije pri Vladi Francuske i da smo sigurno izbačeni. Kazao mi je da sam daleko iznad granice, što nije bila istina. Savršeno govorim francuski i znam šta je rekao doktor - ogorčen je Popović.

DAMIR PLAKAO KAO KIŠA

NAŠ trener ne smatra da je neko imao "pik" na njih, ali kaže da za ovaj skandal svet mora da čuje.

- Mi jesmo iz manjih zemalja, ali imamo ponos i ne želimo tek tako da pređemo preko toga. Damir je trenirao kao lud poslednjih šest meseci i plakao je kao kiša što ne može da učestvuje. Zbog njega sam se najviše plašio. Molio sam ih da sam platim drugi test, onaj precizniji, ali mi nisu dali. A, toliko je bilo lažnih testova.

POMOĆ OD NOVAKA

POMOĆ Popoviću i Džumhuru odmah je ponudio Novak Đoković, iako je u tim momentima igrao završnicu turnira u Rimu.

- Imam i ja kontakte širom Tura, ali sigurno da podrška najboljeg tenisera sveta, sa kojim smo inače u veoma dobrim odnosima, mnogo znači, kao i njegova pomoć.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a