AMERIČKA JAVNOST KRITIKUJE IZBACIVANJE ĐOKOVIĆA SA TURNIRA: Novak frustriran, a Serena drami

Novosti online

07. 09. 2020. u 09:07

АМЕРИЧКА ЈАВНОСТ КРИТИКУЈЕ ИЗБАЦИВАЊЕ ЂОКОВИЋА СА ТУРНИРА: Новак фрустриран, а Серена драми

foto: EPA

DISKVALIFIKACIJA Novaka Đokovića sa Ju Es opena glavna je tema srpske i svetske javnosti.

Mišljenja i stavovi su podeljeni, a ona kod koje je ovakva odluka prema najboljem na svetu izazvala kritiku je američka savetnica u medijima, pisac i producent Kelsi Trejnor.

Trejnorova je podsetila javnost da je američka teniserka Serena Vilijams mnogo puta imala problematično ponašanje na terenu i da nijednom nije bila kažnjena po pravilniku.

Ona je na društvrenim mrežama postavila izveštaj “NJujork tajmsa” sa Grend slema i postavila pitanje reporteru, komentatoru koji je napisao da je “Novak u naletu frustracije pogodio linijskog sudiju”:

- Đoković reaguje kroz frustraciju, a Serena drami. Previše dvostrukih standarda?

Ako ćemo da budemo realni i uzmemo sve okolnosti u obzir onda je bitno komentarisati i Đokovićevu nameru. Na snimku se tačno vidi da je Novak mahinalno udario lopticu na stranu, ali bez namere da naoravi neki incident.


Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Krstivoj

07.09.2020. 09:36

Na snimku se jasno vidi da je loptica "gospođu" pogodila u rame. "Gospođa" je sve to nevešto odglumila. Umesto da pogledaju snimak organizatori su požurili da Novaka diskvalifikuju sa turnira. Ovo je velika bruka za organizatore turnira. Američka štampa sve prima zdravo za gotovo i počinje kampanja protiv Đokovića.