NEVEROVATNA ODLUKA: Đoković diskvalifikovan sa Ju-Es Opena

Novosti online

06. 09. 2020. u 21:00 >> 22:15

OVO još nije viđeno, Đoković diskvalifikovan sa Ju-Es Opena.

НЕВЕРОВАТНА ОДЛУКА: Ђоковић дисквалификован са Ју-Ес Опена

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Neverovatna odluka se desila. Ovo je nezabeleženo. Sramotna odluka da se ovako nešto uradi najboljem igraču sveta.

Prilikom diskvalifikacije rezultat je bio 5:6 u korist Španca. Ne treba više ništa dodati.

PRVI SET: Đoković - Karenjo Busta 5:6

1:0 - Fantastično je Đoković počeo meč. Dobio je gem sa nulom, a zabeležio je i prvi as.

1:1 - Uspeo je Španac da ijednači, bilo je 30:30 u njegovom servis gemu, ali je uspeo Karenjo Busta da spreči Srbina da dođe do prilike za brejk.

2:1 - Kakav gem za Novaka. Osvojio je sva četiri poena bez igre. Čak tri asa je upisao i to uzastopna, dok mu je četvrti poen poklonio protivnik, pošto je poslao lopticu u aut.

2:2 - Odoleva za sada 27. igrač sveta i još uvek na ovom meču nismo videli priliku za brejk.

3:2 - Sjajno najbolji teniser sveta servira na startu ovog meča. Ponovo Nole vodi i za sada u njeovim gemovima nema nikakvog uzbuđenja.

3:3 - Prvi gem u meču sa nulom je dobio i Karenjo Busta. Zaista igra dobro za sada Španac.

4:3 - Neverovatno kako servira Đoković. Odigrao četiri gema na svoj servir i već je zabeležio osam asoba. Impresivno.

4:4 - Sjajnom forhend paralelom je Srbin došao do prve brejk prilike na meču. Ipak, uspeo je Španac da nađe način da se izvuče i nastavio je u stopu da prati našeg asa kada je rezultat u pitanju.

5:4 - Sa lakoćom Novak dobija svoje gemove i Karenjo Busta nema nikakvu šansu da napravi brejk.

5:5 - Neverovatno kako se izvukao Pablo. Imao je Đoković 0:40 i priliku da okonča set, ali je Španac našao način da se opet izvuče.

Tokom 11. gema je naš as nezgldno pao i požalio se na bol u ramenu. Odmah je stigao fizioterapeut. Nadamo se da će na Noletom biti sve uredu.

5:6 - Uspeo je Karenjo Busta prvi da dođe do brejka. Prvi loš servis gem Đokovića. Velika šteta.

Neverovatna situacija se desila po završetku gema. Novak je lopticu udario iza sebe. Želeo je da je pošalje van terena za kraj gema. Tom prilikom je loptica pogodila linijskog sudiju i sada se veća kakva kazna čeka našeg asa. Nije bilo nikakve namere.

Novak je diskvalifikovan sa Ju-Es Opena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

Stefan M

06.09.2020. 22:20

Није било намере 1000 посто, а да је ово урадио Федерер или Надал меч би већ увелико трајао. ПАДАЈ СИЛО И НЕПРЕВДО !!!

035

07.09.2020. 09:41

@Miki Zg - Ретко који Американац би пропустио овакву прилику . Одштете су огромне , сетите се само овог публицитета , сигурно су нагрнуле стотине адвоката ! Сви ту добијају осим Нолета .

Stefan M

06.09.2020. 22:45

Мили Боже, чуда великога, кад це шћаше у Мелбурну граду, на Земљиној јужној полулопти, кад се шћаше Земља да окрене, да се врти од сад наопако! Све због једне жуте лопте мале што се туче лопатом по пољу, од спортиста - светских великана! Намери се јунак на јунака, Дели-Роже од Швајцарске стране на нашега Типсаревић Јанка. Гонише се летњи дан до подне усред зиме 2008. по тениском пољу великоме. Гонише се пет сетова целих, у свакоме по дванајест гејма, у петоме још и више беше. Лопту туче Роже Федереру, где удара ту трава не расте! Враћа Јанко колко има снаге, неку врати а неку батали! Лопту туче Типсаревић Јанко, где удара ни судија не зна а камоли јадни Федереру! Трче оба по целом мегдану кано да ће једва останути, својој деци образ сачувати. Гонише се летњи дан до подне да ни један победио није! Дојадило вили Приморкињи те намигну двапут Федереру, не били се мегдан окончао! Аој вило, нигде те не било! Што превери српску веру тврду, католичку загризе јабуку, католичку јали протестантску!? Да Бог да ти у грлу запало! Него Роже јунак од мегдана, и сам рече Типсаревић Јанку да је штета што нијесу оба на трон славе једнако попети - јер је тако устројено било. Оста мегдан да се овај памти, Од сад, засад, сутра и довека! Него вила Федерера клела, заклињала Светим Антонијем, и шиптарском матером Терезом: "Са Србима не замећи кавге, јер ти више помоћи не могу. Срби су ти лоптице јунаци каквих нигде у Јевропи није А камоли у земљи кенгура!". То Рожеу врло жао било, не могаше срцу одолети, нити срцу нити доларима, те на мегдан опет изилази, ником другом него Ђоковићу, млађаноме српскоме јунаку, кој’ од себе гради комендију не би ли се забавила раја која гледа како се он спрда са Надалом или Шараповом. Како Роже на мегдан изађе Новаче му потеже рекета, растури га у три сета равно. Није вила ни макла се била А Федерер пропануо славно. То се прочу кроз сва четир’ царства да Новаку више премца нема. Закукаше светске главешине, од бизниса велики мудраци. Ето њима јада изненада, де Новаку противника нема. Но им вила опет добра била! Показа им црног Арапина, Из Ле Мана францускога града. Силан јунак на овоме свету, Вилфрид Цонга од оца из Конга! Разбио је Едија Мареја и великог Надал Рафаела, који прсте у дупе завуче пре него ће лоптицу да туче. Лукави га Саркози послао, не бил’ Србу мог’о наудити! Мегдан бију Цонга и Новаче у недељу кад им време није, у недељу на Светога Саву, у Мелбурну на сред стадиона, где се сјати сто хиљада душа, многи Срби и многи Французи. Сви у дреку, сваки за својега! Залуд вика повелика беше, не могаше Цонга одолети Ђоковићу - планинском соколу! Озноји се црни Арапине, ударајућ’ и здесна и слева и свакакву лопту више главе. Ал’ Ђоковић на све одговара, кад у ћоше а када у мрежу! Време мало затим потрајало, борише се три, четири сата, Оста Новак јунак од мегдана! Стаде цика широм стадиона. Радује се и старо и младо Што је Србин најбољи на свету. Још се више по Србији слави! Светог Саву Србљи прослављају, и уз њега Ђоковић Новака!

Stefan M

06.09.2020. 22:50

"Ноле, татко на тенис!" "Кој ће с тебе Ноле, кад ти раван нема? Тепаш ги све редом, ту нема дилема. Само треба да одлучиш с коју муку да ги мучиш, коју ћошку да погодиш, како кризу да пребродиш. Твој је форхенд мрачан, бекхенд убитачан, разбуцаш ги игру целу кад пошаљеш паралелу. Сам' настави да ги нижеш и пехари да подижеш ред на мастерс, ред на слем, то ли је проблем?

Nataša

06.09.2020. 22:59

Срамота за тенис и спорт уопште! Преувеличана реакција линијског судије, сумњам да је намерно тако одреаговала. Није је погодио гром, већ лоптица. Ко год није у стању да прими ударац, посебно ненамеран, није му ни место на терену! Велико непоштовање према броју један. Надам се да ће Новак успети да превазиђе ову неправду и врати се још јачи! ????

sima

06.09.2020. 23:11

Naravno da nije namerno,videlo se. Al Nole je već mnogo puta udarao u taj prokleti zid panel? al je bio okrenut prema njemu. Al sad je to uradio preko leđa i polako,al eto đavo nespava. Mislim da ovo baš nije zaslužio, al eto desilo se. Nole idemo dalje,biće još mnogo turnira. I ovog puta si bio human!dao si šansu i drugima da pobede. Da je bilo publike nebi ga isključili,bojali bi se. Ovako kad nema publike moraju biti sudije proti njega. Bilo je mnogo gorih situacija pa se nisu isključivali.

Sve Je Jasno

06.09.2020. 23:16

Е мој Ноле...Па не може да се прави удружење играча које није под њиховом контролом! Нека убудуће на уса опен играју само Федерер и Конорс.Зовите и Борга...

Sve Je Jasno

06.09.2020. 23:19

Одлично! Ето прилике да неки амерички играч коначно освоји уса опен после 200 година...

Miki

06.09.2020. 23:27

Школа се плаћа. Никад више неударај лоптицу ако није у игри. Тачка. Сви остали коментари — емоције.