OD SUBOTE SINSINATI: ATP doneo odluku da u nastavku sezone bude odigrano ukupno 12 turnira

J. J.

15. 08. 2020. u 21:47

TENISKA sezona ponovo kreće sledeće nedelje mastersom koji je iz Sinsinatija preseljen u Njujork, a zaključno sa završnim turnirom u Londonu do kraja 2020. u novom rasporedu nalazi se 12 nadmetanja.

ОД СУБОТЕ СИНСИНАТИ: АТП донео одлуку да у наставку сезоне буде одиграно укупно 12 турнира

Foto: EPA

ATP je konačno objavio koja takmičenja su u planu da se održe posle Rolan Garosa, što je donelo i računicu o prvim učesnicima ATP finala (15 - 22. novembar) u "O2" areni: Đoković, Nadal i Tim su sigurni putnici.

Prvo što upada u oči pogledom na novi kalendar je otkazivanje turnira u Kini, pa Novak neće moći da nastupi na tlu gde je veoma popularan. Umesto titula u Pekingu i Šangaju, najbolji teniser sveta mogao bi da pojuri pehare na nekom od nadmetanja iz serije 500 u Evropi (Beč ili Sankt Peterburg), koja će biti jedini izazov između Rolan Garosa (27. septembar - 11. oktobar) i pariskog mastersa (2-8. novembar).

Ono što se za sada sigurno zna, Sinsinati i Ju-Es open će biti održani bez prisustva publike, a velika je verovatnoća da gledalaca neće biti ni na završnom mastersu. Čelnici turnira u Londonu naveli su da će vratiti novac onima koji su već kupili ulaznice, ali da će pratiti razvoj situacije do novembra. Ukoliko budu ukinuta ograničenja za prisustvo navijača na sportskim događajima u Engleskoj, moguće je da će karte opet biti puštene u prodaju. Ovo je, inače, oproštajno izdanje, pošto se ATP finale sledeće godine seli u Torino.

Neizvesna situacija stavlja u težak položaj sve organizatore. Neki po svaku cenu žele da se turnir održi, makar i bez publike, dok drugi ne mogu da pronađu računicu bez navijača, kao što je slučaj sa mastersom u Rimu.

Čelnici pariskog slema suočavaju se sa merama zabrane okupljanja koja je produžena do oktobra, što znači da bi barem u uvodnim danima turnira tribine morale da budu prazne. Plan je bio da kapacitet bude smanjen za 20-30 odsto, ali je veliko pitanje da li će i koliko publike biti u kompleksu.

ATP RASPORED

22. avgust Sinsinati masters
31. avgust Ju-Es open grend slem
8. septembar Kicbil serija 250
14. septembar Rim masters
21. septembar Hamburg serija 500
27. septembar R. Garos grend slem
12. oktobar S. Peterburg ser. 500
19. oktobar Antverpen serija 250
19. oktobar Moskva serija 250
26. oktobar Beč serija 500
2. novembar Pariz masters
9. novembar Sofija serija 250
15. novembar London masters

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024