VELIKI UDARAC ZA TENIS: Đoković najavio da se ne igra ni Madrid, “beli sport” na kolenima

Đ. S.

03. 08. 2020. u 14:56

REGIONALNE vlasti u području Madrida su za vikend preporučile otkazivanje mastersa u španskoj prestonici, odluka vlasnika Jona Cirijaka i organizatora Felisijana Lopeza je bila da se još sačeka, ali deluje da je sudbina prvog turnira na šljaci ove sezone zapečaćena.

ВЕЛИКИ УДАРАЦ ЗА ТЕНИС: Ђоковић најавио да се не игра ни Мадрид, “бели спорт” на коленима

foto: M.V.

To prenosi španska "Marka", pozivajući se na svoje izvore, a kao dodatna potvrda se navodi činjenica i da je Novak Đoković ostalim kolegama predočio takav ishod.

Pošto je predsednik saveta ATP igrača, Đoković je zadužen za komunikaciju između zvaničnih teniskih tela i igrača, pa je stoga u nedelju na društvenoj mreži "Votsap" obavestio kolege iz top 100 u zajedničkoj grupi da bi Madrid, koji je po planu trebalo da se održi od 12. do 20. septembra, vrlo brzo mogao da bude otkazan. Razlog je dobro poznat, virus korona već mesecima predstavlja kamen u patici za svaki teniski turnir, a iako je delovalo da je na evropskom tlu najgore prošlo, u Španiji se pojavljuju nova žarišta, i vlasti ne žele da išta rizikuju.

Pretpostavlja se i da je veliki broj tenisera bio zainteresovan za učešće na turniru u glavnom gradu Španije, koji je trebalo da predstavlja i neku vrstu pripreme za Rolan Garos, pošto bi bio prvi turnir na zemljanoj podlozi posle Sinsinatija i Ju-Es opena.

Ipak, ovakav ishod bi imao snažan uticaj i na druge turnire, naročito Rim koji je po zvaničnom kalendaru zakazan za nedelju dana posle Madrida. Stvar je u tome što su ATP i VTA u dogovoru sa španskim vlastima izdejstvovale sporazum da po povratku iz Amerike u Evropu, igrači ne moraju u obavezan dvonedeljni karantin. Sa Italijom takav sporazum ne postoji, pa se postavlja pitanje šta se dešavati sa igračima koji budu želeli da otputuju u Ameriku na Ju-Es open, ali i da igraju na šljaci posle toga.

Đoković je nekoliko puta naglasio da moraju da se obezbede uslovi za igrače da idu u SAD, ali i da se nesmetano vrate u Evropu za turnire na zemlji, i nada se da će do rešenja doći što pre.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)