START OD SINSINATIJA? Srpski teniseri prijavljeni za Vašington, ali je pitanje da li sezona počinje 14. avgusta

J. J.

20. 07. 2020. u 20:50

ORGANIZATORI turnira u Vašingtonu objavili su preliminarnu listu učesnika, ali je veliko pitanje da li će ATP tur biti nastavljen 14. avgusta.

СТАРТ ОД СИНСИНАТИЈА? Српски тенисери пријављени за Вашингтон, али је питање да ли сезона почиње 14. августа

Foto: M.Vukadinović

Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere nalaze se među igračima koji bi da uzmu učešće na nadmetanju serije 500, međutim, brojni mediji prenose da su u toku pregovori da li sezona može da počne tad, zbog problema oko puta u SAD.

- Najgore bi bilo da otkažemo turnir nedelju dana pred start, kada neki od tenisera već dođu. Rešili smo sva pitanja oko mera opreza i sprečavanja zaraze, ali i dalje postoje problemi oko ulaska u SAD i izlaska, odnosno karantina u nekim zemljama - poručili su iz Vašingtona.

Listu favorita predvode Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, David Gofan, a tu je čak 18 od najboljih 30 igrača sveta. Lajović bi bio 12. nosilac (23. na ATP), a dobru šansu imali bi i Kecmanović (47. na listi) i Đere (80).

Narednih dana trebalo bi da se donese konačna odluka o održavanju popularnog turnira, ali nije isključeno da će sezona, ipak, startovati na mastersu u Sinsinatiju sedam dana kasnije. Nadmetanje iz serije 1.000 preseljeno je na terene Ju-Es opena, koji je odmah potom u rasporedu.

Kompletna američka turneja biće odigrana bez prisustva publike i uz velike mere opreze i zaštite igrača i njihovih trenera. Teniseri iz samog vrha još nisu potvrdili put u SAD, ali bi svakako preskočili seriju 500 u Vašingtonu. Do kraja meseca očekuje se odluka Đokovića, Nadala i Tima oko Sinsinatija i Ju-Es opena. Olakšavajuća okolnost je što u Španiji neće morati u dvonedeljni karantin po povratku iz SAD i nema prepreke da odmah posle njujorškog slema zaigraju i na mastersu u Madridu. n

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a