FONDACIJE NOVAK ĐOKOVIĆ I DELIJE: Zajednička donacija KBC Kosovska Mitrovica (FOTO)

Novosti online

16. 07. 2020. u 12:12

ФОНДАЦИЈЕ НОВАК ЂОКОВИЋ И ДЕЛИЈЕ: Заједничка донација КБЦ Косовска Митровица (ФОТО)

Donacija foto: Ivan Raković

UDRUŽENIM snagama, Fondacije "Novak Đoković" i "Delije" uručile su donaciju Kliničko-bolničkom centru(KBC) u Kosovskoj Mitrovici.

Fondacija Novak Đoković donirala je dva respiratora i 14 pacijent monitora, dok su Fondacija "Delije" i Humanitarna organizacija „Svi za Kosmet“ donirali sredstva za nabavku još jednog respiratora.

- Poslednjih nekoliko dana, uvideli smo da se nikako ne smemo opustiti. U vreme kada virus korona i dalje ne jenjava, ne predajemo se ni mi. Ova donacija je samo mali znak naše solidarnosti i podrške usmerene prema zdravstvenim radnicima, koji zaslužuju svu našu pomoć u teškoj situaciji sa kojom se sada suočavamo - izjavila je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije „Novak Đoković“.

V.D. direktor Zdravstvenog centra "Kosovska Mitrovica" doc. dr Zlatan Elek izrazio je zahvalnost Fondacijama za donaciju respiratora i ostale medicinske opreme.

- Svaka donacija narodu na Kosovu i Metohiji je od velikog značaja. Od posebnog je značaja ova donacija u medicinskoj opremi koja Kliničko bolničkom centru Kosovska Mitrovica stiže u najpotrebnijem i najtežem trenutku. Donacija stiže u trenutku kada se na teritoriji severa Kosova i Metohije naglo povećava broj obolelih. Donirana medicinska oprema biće odmah stavljena u funkciju u svrhu poboljšanja zdravstvenog stanja obolelih. Svi zaposleni se zahvaljuju u ime svih pacijenata i u svoje ime na doniranoj opremi koja nam je dostavljena i koja će biti upotrebljena za poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite - istakao je v.d. direktor Zdravstvenog centra "Kosovska Mitrovica" doc. dr Zlatan Elek.

Da podsetimo, na početku zdravstvene krize prouzrokovane virusom Kovid19 Novak i Jelena Đoković, donirali su milion evra za nabavku neophodne medicinske opreme za bolnice i zdravstvene ustanove širom Srbije.

Donacija za KBC Kosovksa Mitrovica foto: Ivan Raković

- Veliko hvala Noletu i ljudima u njegovoj fondaciji za saradnju na ovom projektu jer je zaista bilo skoro nemoguće doći do respiratora u trenucima kada ceo svet želi da dođe do njih. Srećni smo što smo u prilici da zajedničkim snagama pomognemo zdravstvenim ustanovama i medicinskim radnicima koji su u svakodnevnom kontaktu sa obolelima od virusa korona - izjavili su iz Fondacije „Delije“.

Do sada su Kliničkom centru u Kragujevcu uručena četiri respiratora i 20 kliničkih monitora. Opštoj bolnici u Kruševcu uručeno je pet respiratora i pet kliničkih monitora, dok su Opšta bolnica Čačak, Opšta bolnica Ćuprija i Opšta bolnica “Studenica“ – Kraljevo dobili po pet kliničkih monitora za praćenje stanja pacijenata.

Takođe, zahvaljujući ovoj humanoj akciji, Klinika za Infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije postala je bogatija za najsavremeniji Siemens skener sa svom dodatnom opremom, dok je početkom jula Fondacija donirala Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj aparat za dezinfekciju površina, a klinici za pulmologiju Kliničkog centra Srbije pet neinvazivnih respiratora i antibakterijske klompe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)