Zanimljiv dan u Zadru pred početak "Adrija tura": Novakov šou na basketu (FOTO, VIDEO)

Đ. S.

18. 06. 2020. u 19:25

U BEOGRADU je igran fudbal sa umetnicima, u Zadru košarka sa igračima kluba iz tog grada.

Занимљив дан у Задру пред почетак Адрија тура: Новаков шоу на баскету (ФОТО, ВИДЕО)

Foto: printskrin

Učesnici hrvatskog izdanja "Adrija tura", Novak Đoković, Grigor Dimitrov, Saša Zverev, Marin Čilić i Borna Ćorić, "vannastavne aktivnosti" pre početka takmičenja, u četvrtak su iskoristili da se zabave sa košarkašima KK Zadar u legendarnoj dvorani "Krešimir Ćosić", i opuste pre nego što zaigraju sutra na SC "Višnjik".

Pre nego što je otišao na basket, najbolji teniser sveta je trenirao sa Zverevom, pod budnim okom trenera Gorana Ivaniševića.

- Osećam se odlično, trenirao sam ovde sa Zverevom i Ćorićem na centralnom terenu. Zadar je grad košarke, pa ćemo malo igrati, Zverev je posebno uzbuđen zbog toga - rekao je Novak za "Sport klub".

Naš as je istakao značaj svih vanteniskih stvari, pomoću kojih se igrači međusobno zbližavaju.

- Trudimo se da imamo što bogatiji sadržaj, kako na terenu, tako i van njega, da se svi zabavimo lepo i upoznamo. Retke su prilike kada možemo da se takmičimo i provodimo kvalitetno vreme van terena - istakao je Đoković.

U Zadar je u četvrtak stigao i Zverev, i preneo sjajne utiske iz Srbije.

- U Beogradu je bilo neverovatno. Nisam video nikog četiri meseca, bilo je sjajno videti da su svi u formi i da sjajno igraju - rekao je nemački teniser.

Ovih dana često se na udaru stranih medija našao Đoković zbog organizovanja "Adrija tura", naročito nemačkih.

- Mi smo samo sledili pravila, o drugim stvarima brinu u organizaciji i oni bi to trebalo da znaju. Bio sam samo igrač, ali je lepo bilo videti publiku na tribinama, kao i da se život polako vraća na staro. Naravno da je stanje i dalje zabrinjavajuće, ali o tome treba da brinu organizatori, a ne ja - izneo je Zverev svoje mišljenje.

NA TEREN TEK U SEPTEMBRU?

AKO Novak Đoković preskoči američku turneju, na teren u takmičarskim mečevima bi mogao da se vrati negde oko sredine septembra. Podsetimo, Đoković je pričao da su trenutni protokoli u SAD ekstremni za održavanje, i pitanje je da li će putovati na Ju-Es open. Prvi turnir u Evropi, prema novom ATP kalendaru, je Kicbil od 8. septembra, dok je sedam dana kasnije masters serije 1000 u Madridu, a 27. počinje Rolan Garos...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana