U STOPU PRATI NADALA: Alkaraz po povredama sve više liči na Rafu (VIDEO)

Novosti online

12. 05. 2024. u 12:45 >> 12:56

Španski teniser, Karlos Alkaraz se i ove sezone muči sa povredama. Iako mu je tek 21 godina, njegovo telo ne podnosi baš najbolje sve napore kojima se izlaže popularni Karlitos.

У СТОПУ ПРАТИ НАДАЛА: Алкараз по повредама све више личи на Рафу (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Od početka godine Alkaraz je više puta zbog povreda morao da predaje mečeve ili propušta turnire, a ne radi se o istom problemu.

Nakon ispadanja u četvrtfinalu Australijan opena i polufinalu Buenos Ajresa, mladi Španac je morao da preda meč prve runde turnira u Rio de Žaneiru. Tada je odigrao samo dva gema sa Tijagom Monteirom, pre nego što mu je skočni zglob zadao probleme, zbog kojih je morao da se oprosti od titule.

FOTO: Tanjug/AP

Malo više od 10 dana bilo je potrebno Karlosu da se vrati na teren, zaigrao je na egzibiciji u Las Vegasu protiv sunarodnika Rafaela Nadala, a onda je osvojio titulu u Indijan Velsu pobedivši Janika Sinera i Danila Medvedeva u poslednja dva meča. Pre toga se revanširao i Aleksanderu Zverevu za poraz u četvrtfinalu Australije.

U Majamiju i Madridu Alkaraz se nije najbolje proveo, jer je ispadao u četvrtfinalu oba turnira, ali povreda ga je mučila od starta sezone na šljaci. Zbog problema sa desnom rukom i mišićima, Alkaraz je odustao najpre od Monte Karla, onda je zaigrao u prestonici Španije, ali je shvatio da mora da propusti i Rim, koji je trenutno u toku.

Oba mastersa na šljaci Alkaraz je propustio zbog istog problema, a u četvrtak je objavio snimak sa treninga uz ohrabrujuću poruku.

- Radim na povratku što je pre moguće - napisao je Alkaraz, koji je trenirao bez reketa i loptice, bar sudeći po snimku.

Veliki uspon Alkaraza počeo je krajem 2021. godine, u 2022. je već dominirao i osvajao velike turnire, pa je čak pobedio i Rafaela Nadala i Novaka Đokovića zaredom u Madridu, gde se okitio titulom. U septembru 2022. došao je do prvog mesta na svetu osvojivši US Open, a onda je od tada do sada nastavio da briljira i sa 21 godinom ima već 13 titula, od koje su dve sa grend slemova (US Open i Vimbldon).

BONUS VIDEO

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)