SENZACIJA ZA SENZACIJOM: Ispao šampion Monte Karla, ali i ne samo on, sa Đokovićevog puta ka finalu!

Novosti online

10. 04. 2024. u 20:26

Novak Đoković je dobio prilično dobre vesti ove srede, bar kada se o mastersu u Monte Karlu radi.

СЕНЗАЦИЈА ЗА СЕНЗАЦИЈОМ: Испао шампион Монте Карла, али и не само он, са Ђоковићевог пута ка финалу!

FOTO: EPA

"Novosti" su vas ranije izvestile kako je momak koji je Noleta senzacionalno pobedio u Indijan Velsu ispao sa ovog ATP turnira, ali - njegov dželat (i potencijalni Đokovićev rival u završnici nadmetanja) Feliks Ože-Alijasim odmah potom je i sam eliminisan.

A izbacio ga je sa mastersa niko drugi do "srećni gubitnik" koji je uskočio u glavni žreb turnira kada je Karlos Alkaraz obelodanio da se povlači zbog povrede:

Lorenco Sonego, Italijan koji je tek 57. na ATP listi, za dva sata i dva minuta došao je do trijumfa nad Kanađaninom Ože-Alijasimom - rezultat je glasio 6:4, 7:5, i to nakon što je pobednik ovog duela osvojio pet poslednjih gemova na meču.

Sonego je tako postao rival Iga Imbera u trećem kolu, a taj Francuz se pomenute runde domogao savladavši (kao 14. nosilac) Kineza Džanga, 49. sa ATP liste, sa ubedljivih 6:1, 6:4.

Ko bude bolji iz meča Sonego - Imber igraće u četvrtfinalu sa najboljim iz megdana Hurkač - Bautista-Agut, odnosno Tabilo - Rud, a potom sledi polufinale u kome bi rival mogao i trebalo da bude Novak Đoković.

A sa Noletovog puta ka samoj završnici nije ispao jedino Ože-Alijasim, već i šampion Monte Karla Andrej Rubljov.

Andrej Rubljov / FOTO: Tanjug/AP

Katastrofalnu seriju rezultata u poslednje vreme, a ovo mu je treći poraz u poslednja četiri takmičarska nastupa, branilac trofeja nastavio je ispavši od senzacionalnog Australijanca Alekseja Popirina.

Iako tek 46. na ATP listi, Popirin je za tačno 100 minuta pobedio šestog igrača sveta (rezultat je bio 6:4, 6:4), čime se ne samo probio u treće kolo (i zakazao meč sa zemljakom Aleksom de Minorom, koji je posle preokreta (2:6, 6:2, 6:3) savladao Talona Grikspora), već je postao prvi iz "zemlje kengura" koji je pobedio člana top 10 u Monte Karlu još od 1979. i tadašnjeg uspeha Džona Aleksandera. Ko u narednom meču trijumfuje, postaće prvi Australijanac u četvrtfinalu ovog mastersa još od "ere" Marka Filipusisa, koji je do te runde stigao sada već davne 1999. godine.

Kada igra Novak Đoković?


Novak Đoković je saznao s kim igra u trećem kolu, a dobio je priliku za veliku "osvetu", ali je prilično dugo morao da čeka da sazna kada će tačno na teren.

Kiša je napravila priličan haos organizatorima turnira u Monte Karlu, ali su oni ipak doneli odluku kada Đoković igra protiv čoveka koji ga je prošle godine na istom tom terenu eliminisao.

Ako vas Novak Đoković zanima, a i sve što se tenisa tiče, pratite vesti o tome na sportskim stranicama "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

 

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave