MATS Vilander, koji često kritikuje igru srpskog tenisera Novaka Đokovića, u razgovoru za "Novosti" analizirao je duel protiv Alekseja Popirina, koji je najbolji igrač planete dobio rezultatom 3:1.

Komentari (19)

Petar Veliki

18.01.2024. 13:01

Ha, ha, ha, ... Prvo, treba razjasniti koliko je bitno mišljenje Matsa Vilandera, da li je presudno, i ko je on uopšte - da se toliko bavimo njime? Drugo, kada takvi počnu da uvode nemerljive, subjektivne kriterijume u ocenjivanje GOAT-a, jasno je da je to njihovo subjektivno viđenje, i to jako subjektivno iz mnogo aspekata i netrpeljivosti. Dakle - da li je igrač elegantan, njegova igra lepršava, da li ima plave ili braon oči, da li se smeši dok udara forhed a ozbiljan uz bekend, ..., takvi kriterijumi govore da si - zlonameran. Statistika je svima, pa Matsu, bila ključna i odlučujuća za GOAT-a, dok Nole nije sve porušio, ..., posle toga su prešli na eleganciju. Da rezimiramo: Nole je GOAT, i samo će u naredne 3 godine koliko će još osvajati najveće turninire i držati 1. mesto, tu statistiku podići na 100 godina nedostižni nivo bilo kome. Jasno je da će doći mladi, i treba da dođu, ali, da dostinu Noletova GOAT dostignuća, ..., potrajaće.

Ljubica

18.01.2024. 13:24

Znači GOAT ima veze sa sponzorima i politikom najvećim delom, to ste mogli još odavno da priznate, umesto što ste osporavali Novakove uspehe.

Pedja

18.01.2024. 15:44

Ovi anglosaksonci ne mogu da progutaju da je jedan sloven, srbin najbolji svih vremena, pa sad izmisljaju neke nove skracenice. To sto vasa propagandna masinerija gura Federera, statistika i rezultati, kao i pobede kazu da je Nole GOAT.

Besni Flok

18.01.2024. 18:24

Još jedan naprasni obižavalac davno zaboravljene Margaret Kort. Ako bi ga pitali ko je najbolja teniserka svih vremena ne bi je ni pomenuo, rekao bi Serena Vilijams i bio bi u pravu. Ali, kad treba relativizovati Novakov rekord u GS, evo je Kortova. I više se ne računa ni open era. Jad i beda!

Mrnj

18.01.2024. 18:55

Počinje sa, sve se svodi na statistiku ali u poređenju s Federerom pa to i nije tako bitno. Mislim, Federer je prelepo zamahivao i to je to, žao mi je. Novaku da i oduzmu sve titule (jer nije lepo zamahivao) on ostaje čovek

Miki Zg

18.01.2024. 19:07

Zanimljivo čak i od Vilandera .Novak je po svim parametrima -rezultatima počem od Gren-slemovima ,Mastersima ,na čelu sedmica na prvom mjestu -408 itd neprikosnoven .Da li je Federer bolji baletan ,izvodi dvostruki aks ili trostruki ( Milka Babović )bolji od Noleta ,možda !

Mika

18.01.2024. 20:45

GOAT su rezultati ostvarenog! Zašto se ptaju ljudi sa Zapada koji su uglavnom nekorektni prema siromašnima. Dok nisu verovali šta će sve Novak Djoković u tenisu ostvariti, niko nije poredio zajedno uspehe WTA, spominjao vezano za ATP, niti zajedno merio rezultate pre Open ere. Fererer je bio najbolji jer je imao najviše evidentiranih rezultata. Obadve kategorijr i nisu za poređenje ako pogledamo pravila i različite uslove takmičenja od Open ere ili sa pravilima igde između dama. Otkuda se sada pojaviše borci koji ne dozvoljavaju Djokoviću da bude GOAT? Pameti, odazovi se. Idiotizam,

Milorad Zemun

18.01.2024. 22:55

Kaže čovek koji je niko u tenisu ne samo u odnosu na Novaka nego na devedeset posto ostalih tenisera. Njegovo mišljenje je bezvredno.