ĐOKOVIĆ ZABRINUO NAVIJAČE: Možda ću da preskočim sutrašnji trening, videćemo...

Tanjug

14. 01. 2024. u 16:28

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković izjavio je da će možda da propusti sutrašnji trening u Melburnu, pošto je imao naporan meč na startu Australijan opena.

ЂОКОВИЋ ЗАБРИНУО НАВИЈАЧЕ: Можда ћу да прескочим сутрашњи тренинг, видећемо...

Tanjug/AP

Đoković se plasirao u drugo kolo Australijan opena, pošto je na startu turnira savladao mladog hrvatskog tenisera Dina Prižmića 6:2, 6:7 (5:7), 6:3, 6:4. Meč je trajao četiri sata i jedan minut.

- Kada izađem na teren, ja se borim, ali je Prižmić bio odličan. Čuo sam dosta pohvala na njegov račun, jako je disciplinovan i ako ovako nastavi pre njim je sjajna budućnost, rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Đoković je u karijeri deset puta trijumfovao na Australijan openu, a ima ukupno 24. osvojena grend slem trofeja. Organizatori su u najavi meča podsetili koliko je Đoković Grend slem turnira osvojio.

- To verovatno više pomaže na početku. Videlo se da je Prižmić nervozan. Pomaže na početku, da vas učini još većim na terenu. Kada nabrajaju sva vaša dostignuća, nemoguće je da vas drugi igrač ne čuje. Pogotovo tako mlad. Bio je veoma fizički  naporan meč. Osećao sam da igram protiv ogledala. Čuo sam da je voleo mene da gleda. Naravno da svaki udarac može da popravi, ali za osamnaestogodišnjaka sam pre svega impresioniran njegovim fizičkim stanjem. Njegove noge su snažne. I naravno mentalitet. Ne mislim da prethodna ostvarenja donose pobedu, ali je to dobar start, rekao je Đoković.

Novak će u narednom kolu turnira u Melburnu igrati sa pobednikom meča između Australijanaca - Alekseja Popirina i Marka Polmansa.

- Možda ću sutra da preskočim trening, možda ću da radim u lakšem tempu čisto da održim telo u dobrom stanju. Prošle godine nisam trenirao pred mečeve. Korisno je posle igranja četiri sata u prvoj rundi, ali videćemo ujutru, rekao je najbolji teniser sveta.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić