VELIKI NOVAK ĐOKOVIĆ! Srbin sipao pohvale na račun mladog Hrvata: Zaslužio je svaki aplauz, uradiće velike stvari

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

14. 01. 2024. u 13:40

NOVAK Đoković nije blistao, ali se plasirao u drugo kolo Auastralijan opena. Bio je zadovoljan zbog toga Srbin posle meča na startu turnira koji je osvajao rekordnih 10 puta.

ВЕЛИКИ НОВАК ЂОКОВИЋ! Србин сипао похвале на рачун младог Хрвата: Заслужио је сваки аплауз, урадиће велике ствари

FOTO: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta je posle velike borbe pobedio Hrvata Dina Prižmića, o kome je govorio biranim rečima neposredno po okončanju duela na "Rod Lejver Areni".

- Zaslužio je svaki aplauz, svako priznanje. Ovo je njegov momenat. Igrao je sjajno, posebno u drugom setu i početkom trećeg. Imao je neke dobre momente i u četvrtom. Pokazao je i mentalnu i fizičku snagu i zaista me je to često razočaralo, dosta toga mi je prolazilo kroz glavu. Mogu samo komplimente da mu uputim, način na koji je koristio prilike otkako je stupio na teren. Neverovatan nastup za njega, s obzirom na to da ima samo 18 godina. Velike čestitke njemu, njegovoj porodici i stručnom štabu. Mislim da će sasvim sigurno uraditi mnoge velike stvari i da ćemo čuti dosta lepog o njemu - rekao je Đoković.

Potom je i prokomentarisao meč.

- Za nekog ko ima 36 godina, dobro sam servirao. Trudio sam se da uživam u meču. Bilo je svega, zbog toga još jednom čestitam protivniku, fizički veoma zahtevan meč. Imao sam dobre momente, svestan sam da sam mogao i bolje da odigram. Dolazim ovde iz godinu i godinu, uvek su kratke pripreme, ali moram da se trudim.

Za kraj je nekoliko reči uputio bivšeg treneru Andreu Agasiju koji je sa tribina posmatrao meč.

- Hvala što si došao. Bilo je 4:0 i đus, onda sam tebe video. Posle toga sam izgubio tri gema (smeh). Ali nije tvoja krivica, ja nisam držao fokus. Ti si nam svima velika inspiracija - zaključio je Đoković.

Podsetimo, Novka će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča Aleksej Popirin - Mark Polmans.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČUDO NEVIĐENO! Trener dao ostavku na poluvremenu, a onda je klupski lekar preuzeo ekipu - ono što se potom desilo, zaprepastilo je sve!