ISTORIJSKA PROMENA NA AUSTRALIJAN OPENU! Novak Đoković je dobio šta je tražio!

Александар Илић
Aleksandar Ilić

09. 01. 2024. u 11:18

AUSTRALIJAN open 2024. biće po jednoj činjenici istorijski. Organizatori su odlučili da poslušaju igrače i promene trajanje turnira. Umesto dve nedelje, koliko je do sada trajao, trajaće 15 dana.

ИСТОРИЈСКА ПРОМЕНА НА АУСТРАЛИЈАН ОПЕНУ! Новак Ђоковић је добио шта је тражио!

Tanjug/AP

Ovakva odluka došla je kao odgovor na negodovanje igrača i navijača u vezi sa prenatrpanošću kalendara i mečevima koji traju do kasno u noć.

Inače, na ovaj potez već se odlučio Rolan Garos koji traje 15 dana baš iz tog razloga.

Šta to konkretno znači? Znači da će turnir početi u nedelju, umesto u ponedeljak, kako je do sada bio slučaj.

Direktor turnira Kreg Tajli tvrdi da je odluka o ovoj promeni doneta na osnovu razgovora sa teniserima.

- Poslušali smo mišljenja igrača i publike i uzbuđeni smo što smo doneli rešenje kojim će se smanjiti broj jako kasnih završnica mečeva, dok se zadržava fer i ujednačen raspored na svim terenima - rekao je Tajli početkom oktobra prošle godine.

Nema sumnje da će ova promena pogodovati Novaku Đokoviću koji će imati mnogo više prostora za odmor i oporavak tokom takmičenja.

Takođe, umesto tri dnevna termina, igraće se dva. Što dodadtno smanjuje mogućnost da Novak dočeka ponoć na terenu, što je nešto što mu je posebno smetalo.

- Ovi kasni mečevi su nezgodni psihički. Ceo dan čekate. Trenirao sam u 18 sati i izašao na teren tek oko 22.30. Kad je tako, čovek ne zna da li da drema, zaspi, da li da se sprema. Tu si negde u međuprostoru i dosta energije se troši mentalno. To je uticalo na neki moj početak. Rezultatski, meč je bio dobar, ali eto, otkrivam vam svoju tajnu. Emotivno sam bio na ivici - izjavio je pre nekoliko godina Đoković.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)