BRUKA I SRAMOTA ATP-a! Novak Đoković opet ostao bez nagrade koju je Rodžer Federer dobijao čak 19 puta

Novosti online

13. 12. 2023. u 13:32

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je brojne nagrade i srušio mnoge rekorde, ali nikada nije dobio jedno priznanje.

БРУКА И СРАМОТА АТП-а! Новак Ђоковић опет остао без награде коју је Роџер Федерер добијао чак 19 пута

Foto: Profimedia

Iako je i ovu sezonu, osmu u karijeri, okončao na prvoj poziciji ATP liste, osvojio tri grend slema, Završni masters turnir, prešao magičnu granicu od 400 nedelja na vrhu liste, ponovo je izostavljen.

Naime, ATP na kraju svake sezone dodeljuje brojne nagrade, a jedna od njih je i za omiljenog igrača na turu. To ni ove sezone nije Novak Đoković, već se krovna organizacija odlučila za Janika Sinera, koji je imao najuspešniju sezonu u karijeri.

Mladi Italijan je u sezoni koja je nedavno okončana, osvojio četiri titule, a igrao je i finale Završnog turnira u Torinu, gde je poražen upravo od Novaka. Takođe, vodio je Italiju i do prve titule u Dejvis kupu još od 1976. godine.

Sezonu je okončao na četvrtoj poziciji, sa najboljim skorom u karijeri, 64-15.

Interesantno, ali njemu je dodeljena nagrada koja je godinama bila rezervisana za Rodžera Federera - za omiljenog tenisera u izboru navijača.

Novak, iako je najuspešniji teniser u istoriji, nikada u karijeri nije dobio ovu nagradu. Čudno, ali istinito. Za razliku od našeg tenisera, Švajcarac ima čak 19 nagrada.

BONUS VIDEO: POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)