NISU IMALI KUD! Britanci teška srca priznali i poklonili se Novaku Đokoviću

Novosti online

05. 12. 2023. u 13:27

Posle izuzetno uspešne sezone Novak Đoković se našao na listi kandidata koju je objavio Bi-Bi-Si za nagradu najboljeg sportiste ove godine koju je prethodno osvojio Lionel Mesi.

НИСУ ИМАЛИ КУД! Британци тешка срца признали и поклонили се Новаку Ђоковићу

FOTO: Tanjug/AP

Srpski as je veliki favorit, a među nominovanima su Erling Holand, fudbaler Mančester sitija, vozač Red Bula Maks Ferstapen, Simon Bajls, američka gimnastičarka, Aitana Bonmati, fudbalerka kojoj je upravo Novak dodelio „Zlatnu loptu“, kao i južnoafrički ragbista Sija Kolisi.

Prošle godine je dobitnik nagrade bio Lionel Mesi zbog toga što je odveo Argentince do trofeja na Svetskom prvenstvu, ali čini se da su ove godine Novakova ostvarenja veća od svih koje su postigli ostali kandidati.

Srpski as osvojio je ove sezone tri grend slema, na jednom je stigao do finala, a osim toga bio je šampion i Završnog mastersa u Torinu. Bi-Bi-Si ističe da je Novak izjednačio rekord po broju osvojenih grend slemova sa čuvenom Margaret Kort, kao i da je nadmašio rekord Štefi Graf po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste.

Đoković je uz to i osmi put u karijeri sezonu završio kao broj jedan, a ukupno je ove godine osvojio sedam titula.

Glasanje za sportistu godine otvoreno je do 12. decembra, a konačni rezultati, odnosno ime pobednika biće saopšteni 19. decembra.

Ova nominacija je malo i iznenadna jer britanski mediji često nisu bili naklonjeni Novaku.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)