TO JE NOVAK ĐOKOVIĆ! Svi su očekivali da pljuje bezobrazne Italijane, a on... (VIDEO)

Novosti online

15. 11. 2023. u 08:44

NOVAK Đoković je posle velike borbe i sramnog ponašanja publike u Torinu izgubio od domaćeg tenisera Janika Sinera 7:5, 6:7 (5:7), 7:6 (7:2) u drugom kolu "zelene grupe" na Završnom mastersu.

ТО ЈЕ НОВАК ЂОКОВИЋ! Сви су очекивали да пљује безобразне Италијане, а он... (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Bio je to prvi poraz Đokovića od Italijana i prvi neuspeh na turnirima posle dugo vremena.

- Pobeđivao sam u uzastopnim setovima, ali bilo je veoma blizu. Nekoliko poena tu i tamo odlučivalo je o svakom setu. Što se tiče igre, mislim da je igrao jednako dobro kao što igra danas. Možda je bolje servirao. Ali mislim da je glavna razlika u tome što je postao odvažniji u važnim poenima, bio je hrabriji. Zaslužio je da pobedi jer u važnim trenucima ja nisam bio dovoljno agresivan, nisam bio odlučan dovoljno. Dao sam mu priliku da preuzme kontrolu nad poenima. Na 5:5 u trećem setu, 15-30, drugi servis, bila je razmena i trebalo je da napadnem, a nisam, a on jeste. Treba mu čestitati. Odigrao je fantastičan meč. To sam mu rekao na mreži. U najvažnijim momentima odigrao je najbolje i apsolutno je zasluženo pobedio - rekao je Đoković.

Đoković je poznat po tome da uči iz svojih poraza.

- U ovakvim mečevima pruža se vrlo malo prilika. Ako ih ne iskoristite, onda će drugi igrač. To je bio slučaj u osnovi. Šta sam naučio? Mislim da sam naučio da u nekim trenucima moram biti malo odlučniji. Danas nisam bio. To je u redu. Neki put pobediš, neki izgubiš. Većinu svoje karijere sam pobeđivao ovakve mečeve. Neke sam izgubio, kao ovaj. Ne mislim da sam uradio previše stvari pogrešno u smislu moje igre. Samo je on bio odlučniji i hrabar u trenucima kada je trebalo da se bude. On je imao nekoliko neverovatnih poena, odigrao tačno potrebne udarce. Treba mu skinuti kapu.

Na pitanje da prokomentariše činjenicu da je u publici možda imao i drugog protivnika, Đoković kaže:

- Mislim da je to bilo očekivano. Jasno je da je publika veoma motivisana da podrži jedinog učesnika turnira iz Italije, i pošto se nalazi u odličnoj formi, normalno je da je publika želela da on pobedi.

Upitan da li oseća da su mladi izazivači poput Runea, Alkaraza ili Sinera posebno motivisani da odnesu pobedu protiv prvog igrača sveta, Novak se slaže:

- To je sasvim normalno, i mislim da u tome nema ničeg čudnog. Normalno je da žele da me pobede. I ranije u karijeri sam osećao to da je svaki igrač dodatno motivisan da me pobedi gde god igram u svetu i to je u redu i sasvim normalno. Žele da mi „uzmu skalp”, i Janik je to učinio večeras - kaže Novak, i zaključuje:

- Normalno je da izgubim u ponekom od ovakvih mečeva, ali mislim da imam razloga da budem zadovoljan nivoom borbe koju sam prikazao večeras. Uspeo sam da se vratim u meč posle seta zaostatka i brejka u trećem setu igrajući u zaista izazovnim i teškim uslovima večeras. Ponosan sam na svoj trud i prikazanu borbenost, ali to jednostavno nije bilo dovoljno za pobedu večeras... - rekao je Novak na konferenciji za medije nakon meča.

Đoković će u trećem kolu igrati sa Hubertom Hurkačem, koji je zamenio povređenog Stefanosa Cicipasa. Za plasman u polufinale mu je potrebna maksimalna pobeda, kako ne bi zavisio od drugih.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis