KAKAV IZGOVOR! Karlos Alkaraz pokušao da se opere: "LJudi, zašto to radite?"

Novosti online

14. 11. 2023. u 11:00

ŠPANAC ne liči na sebe. Karlos Alkaraz je Završni masters u Torinu otvorio porazom od Aleksandera Zvereva. A onda je imao vrlo zanimljivo opravdanje za takav ishod.

КАКАВ ИЗГОВОР! Карлос Алкараз покушао да се опере: Људи, зашто то радите?

FOTO: Tanjug/AP

Alkarazu je prvo smetala podloga, a sada i loptice. Mladi teniser je odluku da se skoro svake nedelje igra drugačijim lopticama nazvao "neverovatnom".

On je pozvao da čelnici ATP nešto urade po tom pitanju jer tvrdi da česte promene loptica izazivaju povrede kod tenisera.

"Mislim da bi nešto trebalo da urade po tom pitanju, jer je neverovatno da ako igramo tri ili četiri turnira u nizu, takmičimo se na svakom sa različitim lopticama. To je ludo, morali bi nešto da urade", kaže Alkaraz.

Novak Đoković, Stan Vavrinka, Danil Medvedev i Tejlor Fric su neki od igrača koji su u poslednjih nekoliko meseci potegli pitanje loptica i doveli ih u vezu sa sve češćim povredama igrača.

Alkaraz kaže da ima konkretnu ideju kako to može da se reši.

"Svaki deo sezone mogao bi da se igra istim lopticama. Na primer, u Australiji i na tamošnjim turnirima sa istim lopticama, u Južnoj Americi istim lopticama, onda na američkom delu turneje sa istim. Svaka promena bi trebala da se drži istih loptica, a ne da se menjaju na svakom turniru", rekao je Alkaraz.

To bi konkretno značilo da se recimo serija turnira na šljaci u Evropi tokom proleća i leta igra istim lopticama.

"Ako sam dobro čuo, igramo sa 20 ili 21 različitom vrstom loptica tokom godine. To je ludost. Ima mnogo igrača koji su se povređivali zbog toga", zaključio je Alkaraz.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar