VELIKI USPEH SRBINA! Lajović razbio grend slem šampiona

Novosti online

04. 10. 2023. u 09:19

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo mastersa u Šangaju, pošto je jutros u prvom kolu savladao Švajcarca Stena Vavrinku 6:4, 7:6 (9:7).

ВЕЛИКИ УСПЕХ СРБИНА! Лајовић разбио гренд слем шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Meč je trajao jedan sat i 54 minuta. Lajović je 54. teniser sveta, dok je Vavrinka 47. na ATP listi i trostruki grend slem šampion. Ovo je bio treći međusobni duel srpskog i švajcarskog tenisera, a prvi trijum Lajovića.

Srpski teniser je već u prvom gemu prvog seta napravio brejk. Lajović je držao prednost od dva gema, a onda je u sedmom gemu stigao do novog brejka. Srpski teniser je u narednom gemu pri vođstvu od 5:2 na svoj servis imao dve set-lopte, koje nije iskoristio, a onda je Vavrinka napravio brejk za 5:3. Švajcarac je zatim smanjio na 5:4, ali je Lajović na svoj servis stigao do 6:4 i 1:0 u setovima.

U drugom setu viđena je velika borba. Teniseri su napravili po dva brejka, a pobednik drugog seta, ujedno i meča odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Lajoviću rezultatom 9:7.

Lajović će u drugom kolu mastersa u Šangaju igrati protiv Holanđanina Talona Grikspora, koji je bio slobodan u prvom kolu. Holanđanin je 24. teniser sveta, a nikada u karijeri nije igrao protiv Lajovića.

Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 8,8 miliona dolara.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)