BRITANAC NEMA DILEMU: Za tenisere je Novak Đoković broj jedan

Novosti online

22. 09. 2023. u 17:16

NEKADA četvrti teniser sveta, Britanac Greg Rusedski, smatra da je Novak Đoković bez ikakve dileme najbolji igrač na planeti.

БРИТАНАЦ НЕМА ДИЛЕМУ: За тенисере је Новак Ђоковић број један

Tanjug/AP

On je u razgovoru za podkast "Insajd In" naglasio da je Srbin najbolji ove godine, iako je manje nedelja od Karlosa Alkaraza proveo na prvom mestu ATP listi (20:18).

- Za tenisere je Novak broj 1 za ovu godinu, iako je proveo manje neđelja na toj poziciji od Karlosa. Razlog je jednostavan, on nije mogao da igra na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju - rekao je Rusedski.

Svestan je da bi Đoković imao još veću prednost da je mogao da igra još više. Inače, Nole trenutno ima 3.260 bodova više od Španca.

- Teniseri znaju i koliko je Đoković izgubio velikih turnira zbog kovida. Sve to treba da se uzme u obzir. Mislim da se i Novak osećao najboljim na svetu, i kada to ATP lista nije pokazivala, baš zbog svega toga.

Za kraj se dotakao Alkaraza i toga što nije uspeo da odbrani titulu na Ju-Es openu.

- Prvi put u karijeri je bio u toj poziciji, stigao je do polufinala i to je sasvim dobar rezlutat. Za većinu igrača je polufinale grend slema najbolji rezultat u karijeri, trenutak kada shvate da mogu još više - zaključio je Rusedski.

Podsetimo, Đoković je do kraja godine prijavio još tri turnira - masters u Parizu, završni masters u Torinu i Dejvis kup.

BONUS VIDEO: Sjajna atmosfera na dočeku košarkaša i Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!