TO NIJE ČUDO, TO JE NOVAK ĐOKOVIĆ: Nole razbio sjajnog Đerea, Srbi odigrali najneverovatniji meč na Ju-Es openu!

A. I.

02. 09. 2023. u 07:33 >> 07:33

SJAJAN tenis odigrali su Novak Đoković i Laslo Đere. Drugi teniser sveta slavio je nakon velikog preokreta protiv sunarodnika 3:2 u setovima (4:6, 4:6, 6:1, 6:1 6:3) i u narednom kolu boriće se sa Hrvatom Bornom Gojom.

ТО НИЈЕ ЧУДО, ТО ЈЕ НОВАК ЂОКОВИЋ: Ноле разбио сјајног Ђереа, Срби одиграли најневероватнији меч на Ју-Ес опену!

FOTO: Tanjug/AP

Fantastičan, potpuno neočekivan epilog meča, koji je trajao tri časa i 45 minuta. Poveo je 2:0 u setovima Đere, a potom je usledio strašan odgovor Đokovića, no krenimo redom... 

Novak Đoković je u prvom gemu rivalu dao priliku da napravi brejk. Čuvao je stečenu prednost Đere do kraja prvog seta. Ono što je navijače najboljeg srpskog tenisera svih vremena zabrinulo, jeste to što Nole nije ličio na sebe, rivalu je dao nekoliko prilika za brejk, imao više neiznuđenih grešaka od rivala, koji je zasluženo poveo 6:4 nakon 55 minuta igre. 

Osokoljen igrom u prvom setu nastavio je Đere u istom ritmu. Čuvali su obojica svoj servis, sve do sedmog gema kada je ponovo Đere napravio brejk, koji je sačuvao do kraja seta. Čak 18 neiznuđenih grešaka napravio je Đoković, što svakako nije karakteristično za drugog tenisera sveta, ali treba istaći odlično kretanje i promene ritma Đerea koje je Novak teško čitao, dobio ga je identičnim rezultatom 6:4 38. igrač planete. 

Ipak, nakon kraće pauze za odlazak u toalet na terenu je u trećem setu postojao samo jedan čovek - Novak Đoković, koji je sjajno servirao, još bolje čitao igru rivala, te je zasluženo set dobio rezultatom 6:1. 

Četvrti set doneo je borbu titana. Napravio je Novak brejk, i posle dugo vremena ispoljio je emociju, međutim, odgovorio je istom merom Đere, a potom još jednom Novak. Tek u četvrtom gemu sačuvao je Đoković servis i na taj način potvrdio je brejk, na putu do izjednačenja uspeo je da napravi još jedan brejk za 4:1 u četvrtom setu, a nakon toga rutinski je poravnao rezultat u setovima. 

Diktirao je Novak Đoković tempo i u petom setu. Sjajno je počeo, u drugom gemu osvojio je brejk, a odmah potom ga i potvrdio za 3:0, u osmom gemu vratio je jedan brejk Đere, a potom je Novak uspešno servirao za meč. Drugi reket planete plasirao se u četvrto kolo gde ga čeka Hrvat Borna Gojo, 105. igrač planete. 

NOVAK ĐOKOVIĆ - LASLO ĐERE  4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3

6:3 - Greškom Novaka Đokovića Đere je došao do brejk šanse. Duga razmena je konačno otišla na Novakovu stranu. Rival je pogodio mrežu. Prvu meč-loptu imao je Đoković i to nakon tri časa i 45 minuta. 

5:3 - Pravo niotkuda, nakon dva smeča Đokovića uspeo je ne samo da stigne, već i pogodi liniju na drugoj strani. Ovacije navijača dobio je drugi reket Srbije. Dve gem-lopte. Koristi prvu. 

5:2 - Pokazuje sada rivalu Novak "sve što ti možeš, mogu ja bolje", sjajnom dijagonalom "nulom" upisuje gem. 

4:2 - Sada Laslo Đere na svoj servis siguran. Dobija "nulom" gem, sjajno je servirao, te osmim asom smanjuje zaostatak za Novakom. 

4:1 - Pitao se na servisu Đoković za sve. Rival nije uspeo da zapreti. 

3:1 - Uspeo je u petom setu da upiše gem na semaforu Laslo Đere. 

3:0 - Usledila je potvrda brejka, Đoković na korak od neverovatnog preokreta. 

2:0 - Napravio je brejk Đoković, nije mu mnogo problema zadavao rival. 

1:0 - Lagano, sa samo jednim izgubljenim poenom Đoković je došao do uvodnog gema. Zanimljivo je da je već do početka petog seta Novak proveo više vremena na terenu nego u prethodna dva meča zajedno. 

Tanjug/AP

ČETVRTI SET 6:1 

6:1 - Đoković je izjednačio u setovima. Napravio je još jedan brejk protiv, sada već grogiranog rivala. 

5:1 - Sada već na terenu postoji samo jedan čovek. Novak igra u svom najkvalitetnijem izdanju. Lagano potvrđuje brejk. 

4:1 - Duplom servis greškom, trećom u današnjem duelu, Đere je dao priliku Novaku da stekne novi brejk. Uspeo je odličnim servisom da se odbrani i produži gem. Usledila je velika borba u gemu i čak pet izjednačenja. Na kraju je Đoković na suv kvalitet dobio gem. 

PROČITAJTE JOŠ: SKANDAL U NjUJORKU: Navijač provocirao Đokovića, obezbeđenje odmah reagovalo (FOTO)

FOTO: Tanjug/AP

3:1 - Nakon tri brejka konačno je neko potvrdio stečenu prednost. Ponovo je usledila velika borba, ali više zadovoljstva za radost imao je Novak.  

2:1 - Velika borba. Čak tri brejk prilike u gemu imao je Đoković. U presudnim trenucima odlično se brani Đere. Gem traje čak 10 minuta. Konačno, uzima Nole servis rivalu. 

1:1 - Odmah na drugoj strani odgovor Đerea koji "nulom" vraća brejk! Na Novakovu emotivnu reakciju i Đere isto odgovara. 

1:0 - Nakon lavovske borbe Đoković je došao do prvog gema. Igralo se na razliku, a uporniji i bolji bio je Novak. Posle dugo vremena ispoljavao je emociju osvojivši brejk. 

TREĆI SET - 6:1 

6:1 - Tri brejk prilike imao je Đere na nešto lošiji servis Đokovića. Sve tri uspeo je da spase i meč uvede u igru na razliku. 

5:1 - Pokušao je promenom ritma da razbije otpor rivala Novak, ali to nije uspeo. Upisao je Đere prvi gem u trećem setu, a Novak će, sa dva brejka prednosti, servirati za set. 

FOTO: Tanjug/AP

5:0 - Laslo Đere bio je u ovom gemu u podređenom položaju. Ekspresno je Novak potvrdio brejk. Imao je u petom setu 20 poena, naspram šest rivala. Takođe, neiznuđenih grešaka Đere je imao 11, Novak jednu. 

4:0 - Raspada se sada igra Lasla Đerea. Duplom servis greškom daje Novaku tri brejk prilike. Drugi igrač sveta taj poklon ne propušta da iskoristi 

3:0 - Treći gem u nizu koji uzima Novak, potvrdio je brejk.  

2:0  - Drugi gem donosi veliku dramu. Nakon duge razmene, imao je brejk-loptu Đoković. Sjajna igra obojice. Kakav poen! Laslo i Novak odigrali su dugu razmenu, ovacijama je propraćen poen kojim je Nole dobio brejk! Čak 26 udaraca u poenu. 

1:0 - Đoković upisuje uvodni gem, bez mnogo problema. 

DRUGI SET 4:6 

4:6 - Drugi set dobija Laslo Đere i to sa "nulom". Čak 18 neiznuđenih grešaka u meču imao je Novak. 

4:5 - Povrh svega, duplu servis grešku pravi Novak Đoković. Ipak, dva odlična servisa su to anulirala. Dve gem-lopte za Novaka. Koristi prvu. 

3:5 - Potvrdio je Đere brejk. Pripretio je Novak u prvom poenu, posle se ništa nije pitao. Rival čisti linije, vraća sve, a Novak servira za ostanak u drugom setu. 

3:4 - Kakav gem Đerea na servis Đokovića! Tri vezane gem-lopte za momka rođenog u Senti. Muči se na trenutke Novak da čita igru rivala koji često menja ritam. Prvu je brejk-loptu spasao drugi igrač planete. 

3:3 - Nema brejka u drugom setu. Čuva Đere servis, rivalu je dao da osvoji samo jedan poen. 

Tanjug/AP

3:2 - Prvi poen dobio je Laslo, ali to je bilo sve, vezao je tri Novak, došao do dve gem lopte i iskoristio je prvu, nakon drugog servisa. 

2:2 - Siguran na svoj servis Đere, uz malo muka sačuvao je svoj servis. Čak 12 neiznuđenih grešaka u meču do sada ima Novak, ali drugi set još nije doneo brejk. 

2:1  - Treći gem doneo je novu priliku za brejk Đereu, sjajan servis Novaka - izjednačenje. Preživeo je Nole još jedan neizvestan gem.  

1:1 - Na isti način odgovorio je i Đere. Dosta dominantniji drugi reket Srbije u meču, kada su vineri u pitanju ima ih 15, naspram devet Novaka. 

1:0 - Znatno drugačiji početak drugog seta Novaka Đokovića. Brzo je dobio uvodni gem, bez izgubljenog poena. Deluje kao da je u pauzi prošao fizički restart. 

PRVI SET 4:6

Tanjug/AP

4:6 - Kakav gem, igra se već 55 minuta, još smo u prvom setu. Ima set-loptu Laslo Đere. Odličnim servisom naterao je Đokovića na grešku, a kompletne tribine ovacijama su ispratile poteze Đerea.

4:5 - Sačuvao je Novak svoj servis. 

3:5 - Pritiskao je sada Novak rivala, pokušao da vrati brejk, ali dobro se brani Laslo. Đoković servira za ostanak u setu. 

Tanjug/AP

3:4 - Ponovo je pretio Đere. Došao na 30:30, ali je proradio servis rivala, koji dolazi do gem-lopte, ipak, izuzetnim riternom izjednačuje. Nije Novak ni pokušao da stigne tu lopticu blizu linije. Spasao je Nole još jednu brejk-loptu, ali je preživeo još jedan neugodan gem. 

2:4 - Dobar tajming, dobro čita rivala Đere, koji je sedmi viner napravio dijagonalom, ukopao je Đokovića u mestu, a kasnije došao do tri gem-lopte. Bez mnogo borbe uvećava prednost drugi reket Srbije u ovim trenucima. 

Tanjug/AP

2:3 - Igra Đere fantastičan tenis večeras. Novak je van svog ritma za sada. Pravi Laslo još jednu brejk priliku, ali Novak prvim asom izjednačuje. 

1:3 - Do sada deluje da sve duže razmene idu na konto Đerea. Jedan takav poen mogao je brejk-loptu da donese Novaku, ali je rival stigao skraćenu loptu, poslao je dijagonalu. usledila je velika borba na razliku. Preživeo je popularni Laci. 

1:2 - Prvi gem u meču upisao je Đoković. Dobri servisi doneli su mu tri gem-lopte. Prvu koristi. 

Tanjug/AP

0:2 - Nije to poljuljalo Novaka, osvajač 23 grend slem titule je brzo došao do prilike za ribrejk, imao je dve brejk-lopte, prvu je uspeo da spase njegov saigrač iz reprezentacije, a potom na impresivan način i drugu. Čekao je Novak svoju priliku, ali je rival poslao sjajan pasing-šot za 40:40. Četiri vezana poena donela su Đereu novi gem. 

0:1 - Duplom servis greškom Novaka Đokovića počeo je meč. Dva poena vezao je drugi teniser sveta, usledila je duga razmena koju je dobio Đere. U nastavku, do gem prilike došao je Nole. Ipak, usledilo je izjednačenje. Prvu brejk priliku potom dobio je Laslo i to poenom u kome su razmenjena čak 32 udarca. Koristi 38. igrač planete prvu brejk priliku i dolazi do vođstva.

3.40 - Laslo Đere i Novak Đoković izašli su na teren.  

3.27 - Đoković će uskoro na teren. Nakon tri seta Koko Gof je slavila. 

2.43 - Po treći put Novak Đoković igraće posle duela Amerikanke Koko Gof. Srbin će morati još da čeka, pošto Alis Mertens ima prednost 1:0 u setovima, a rivalka prednost brejka u završnici drugog seta. 

UOČI MEČA 

Đoković i Đere su dominantno stigli do trećeg kola, bez izgubljenog seta.

Novak Đoković se plasirao u treće kolo četvrtog grend slema u sezoni nakon trijumfa nad Francuzom Aleksandrom Milerom, a zatim je bio bolji od Španca Bernabea Zapate Miraljesa. Đere je bio bolji od Brendona Nakašime i Uga Gastona.

Do sada su srpski teniseri odigrali samo jedan meč, prošle godine u Beogradu. Đoković je pobedio posle preokreta 2:1.

NOVAK ĐOKOVIĆ PRED DUEL SA ĐEREOM 

- Mislim da igra najbolji tenis sada na betonu, u odličnoj je formi. Sjajno je za Srbiju da imaju tenisere u trećoj rundi. On je jedan od najvrednijih, zajedno radimo u teretani, tu smo u svlačionici. Stvarno je veliki radnik, brine o svom telu, a rezultati svakako dolaze igračima kao što je on, to su radnici i ratnici. Šljaka je svakako njegova omiljena podloga, ali napreduje i na betonu. Fizički je veoma spreman, moraću dobro da se pripremim za taj meč. Imao je dosta nedaća sa porodicom i svime. Sjajan momak, bavi se samo svojim stvarima. Veoma je posvećen igri. Volim ga kao čoveka i igrača. Znamo se dobro jer dolazimo iz iste zemlje, igramo u Dejvis kupu. Imamo velike nade da možemo nešto da uradimo sa reprezentacijom. Želim mu sve najbolje, osim u narednom meču, očigledno, rekao je šaljivo Đoković.

Poseban je osećaj kada igraš protiv zemljaka.

- Ne može da se predvidi i da se garantuje kakav će ishod biti. Drugačiji je osećaj kada igram protiv nekog iz Srbije. Laci je smiren i tih, izuzetno posvećen ovom sportu, vredan, jako puno radi. Rezultati koji dolaze su nešto što se očekuje na profesionalizam. Dobra je da smo u formi pred Dejvis kup, igraćemo zajedno i na raspolaganju smo selektoru. Raduje me što je u formi kao reprezentativca, ali i kao individualac, poseban je osećaj kada igraš protiv zemljaka. U mojoj glavi ne menja ništa, dobro se poznajemo, analiziraću pa ću gledati kako dalje -  zaključio je Novak.

LASLO ĐERE PRED DUEL SA ĐOKOVIĆEM  

- Nema mnogo tajni, on je najbolji svih vremena, trenutno u najboljoj formi od svih, što je pokazao u Sinsinatiju. Ne mogu da imam ogromna očekivanja, ali daću sve od sebe, trudiću se. Cilj mi je da izađem sa istim stavom kao u svakom drugom meču, sa istim fokusom, a da ne razmišljam ko je s druge strane mreže. - Imam iskustva sa top 10 igračima, igrao sam i s Noletom i Alkarazom, s još mnogima. Ne smem da izađem kao da sam već izgubio, tako oni često dobijaju mečeve, u svlačionici. U prošlosti sam uspevao često da izađem sa verom i određenom dozom samopouzdanja, ali Noleta je najteže pobediti, on je najteži rival koji se može zamisliti, istakao je Laslo Đere posle meča na konferenciji za štampu. 

U narednom kolu pobednik duela Đoković - Đere igraće protiv boljeg iz meča Borna Gojo - Jirži Veseli.

Ju-Es open se igra za nagradni fond od 29.148.800 dolara.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)