TO SU TE PILULE! Otkriveno šta je Novak Đoković uzeo pre nego što je srušio Alkaraza (VIDEO)

Novosti online

21. 08. 2023. u 10:07

Najbolji srpski teniser Novak Đoković treći put u karijeri osvojio je titulu na mastersu u Sinsinatiju, pošto je u finalu posle četiri sata velike borbe savladao svetskog "broja 1", Španca Karlosa Alkaraza 5:7, 7:6 (9:7), 7:6 (7:4).

ТО СУ ТЕ ПИЛУЛЕ! Откривено шта је Новак Ђоковић узео пре него што је срушио Алкараза (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Đoković je do 39. masters titule i 95. u karijeri došao sa "ivice ponora", velikim preokretom u trenutku kada je imao set minusa i 2:4 u drugom, plus probleme sa pulsom zbog velike vrućine.

Ipak, nije se predao, napravio je brejk za 4:4, došao do taj-brejka gde je spasao jednu meč-loptu, a potom izjednačio, da bi u trećem setu slavio posle prave "ludnice" od meča.

Delovalo je u jednom trenutku da će Đoković odustati i da se konsultovao sa svojim medicinskim timom. Ipak, Nole nije hteo da se preda. 

Potom je na sledećoj pauzi od lekara dobio pilule koje je progutao. Kako ih je uzeo, uspeo je da vrati brejk u drugom setu i izjednači rezultat, čime je meč učinio ponovo jako neizvesnim.

Novak je u prvom setu pri vođstvu 5:4 vikao na svoj tim, tražeći suplemente. Sve češće u pauzama između gemova koristi kreatin, prenosi "Sportal".

Upravo je to ono što mu je nedostajalo pored klupe na jednoj od pauza, što ga je izbacilo iz takta, pa je vikao svojim trenerima da mu što pre donesu ovaj suplement.

Da li je to ono što je podiglo Novaka? Ostaje nam da nagađamo...

Kreatin je supstanca koju prirodno proizvodi naše telo kao izvor energije za mišiće i sintetiše se u jetri, ali i u pankreasu i bubrezima. Kreatin se formira u telu od aminokiselina arginin, metionin i glicin i produkuje hemijsku energiju - ATP (adenozin trifosfat). 

Organizam prosečne osobe proizvede dnevno oko dva grama kreatina. Dakle, ono što je za nas najbitnije, kreatin pospešuje obnovu ATP-a koji se koristi prilikom rada mišića, što bi značilo da njegovom suplementacijom ostvarujete i produženi rad, tj. veću snagu i bolju izdržljivost. 

Kreatin unosimo i putem ishrane i najviše ga ima u crvenom mesu i ribi. Uneti kreatin se 98% deponuje u mišićima, dok se preostali deo deponuje u mozgu, srcu i drugim organima, a višak kreatina se izluči preko bubrega u obliku kreatinina.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)