POSEBAN DATUM: Novak Đoković se bori za finale Sinsinatija na dan kada je ušao u istoriju tenisa

Novosti online

19. 08. 2023. u 19:16

NOVAK Đoković se bori za finale mastersa u Sinsinatiju. On u polufinalu igra protiv Aleksandra Zvereva, a današnji datum srpski as posebno pamti.

ПОСЕБАН ДАТУМ: Новак Ђоковић се бори за финале Синсинатија на дан када је ушао у историју тениса

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Naime, on je pre pet godina u finalu ovog tunira iz serije 1000 pobedio Rodžera Federera sa 6:4, 6:4 i tako prvi put u karijeri osvojio Sinsinati.

Osim toga postao je jedini igrač u istoriji tenisa koji je osvojio svaki masters i na taj način stigao do toliko željenog zlatnog karijernog mastersa.

Nema nikakve dileme da je ovo jedno od najupečatljivijih dostignuća u "belom sportu". Sigurno dan koji srpski as nikad neće zaboraviti.

Podsetimo, Đoković je potom i 2020. godine osvojio Sinsinati, a da bi došao u situaciju da u Ohaju i treći put podigne trofej najpre mora da savlada Nemca, potom i boljeg iz duela Karlos Alkaraz - Hubert Hurkač.

BONUS VIDEO: PARIZ JE NjEGOV: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa Parizom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?