"UKRAO" BIH SVE NOVAKOVE UDARCE: Alkaraz o vrlinama "velike trojke"

POSLE poraza u finalu Vimbldona, Novak Đoković je poručio da Karlos Alkaraz poseduje sve najbolje osobine "velike trojke". Nije mogao mladi Španac, rođen 2003. godine, da dobije bolji kompliment od našeg asa, mada je i sam skromno priznao da je još daleko od Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

УКРАО БИХ СВЕ НОВАКОВЕ УДАРЦЕ: Алкараз о врлинама велике тројке

Foto: Printskrin/Twitter/@TennisTV

Priznaje Alkaraz u intervjuu za francuski "Ekip" da, kada bi mogao, "ukrao" bi određene segmente iz igre najvećih teniskih šampiona, a za svakog ponaosob odredio je pojedinačne osobine. Osim za Đokovića kojeg bi ponajviše "kopirao".

- Kada bih mogao, uzeo bih Rafin mentalitet, Federerovu klasu i kretanje i praktično sve Đokovićeve udarce, jer su neverovatni - poručio je Alkaraz, koji ima dva osvojena grend slema u karijeri.

Dotakao se aktuelni broj jedan na ATP listi i nedavnog trijumfa u Londonu nad srpskim teniserom i prve titule na Vimbldonu, koja je, kako priznaje, ostavila poseban trag u njegovom srcu.

- Kada pobedite Đokovića u grend slem finalu, osećate se kao malo bolji igrač. Možda me zato sada ljudi drugačije gledaju, jer njega malo ko može da dobije. Kada savladate Novaka u finalu Vimbldona, to ne može da bude neki običan dan. Ali, meni je i dalje prvo mesto na ATP listi najveći cilj - iskren je Karlos.

POŠTOVANjE Đoković i Alkaraz Foto EPA

Herceg Novi pre Amerike

KAO i prethodnih godina, Đoković je period posle grend slema u letnjim mesecima odlučio da provede na crnogorskom primorju. Drugi reket planete, trenutno se nalazi u Herceg Novom gde puni baterije za naredne izazove, a prvi od njih će biti turnir u Sinsinatiju (13-20. avgust). Potom sledi odlazak u Njujork i nastup na Ju-Es openu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)