NEVEROVATNA SCENA NA VIMBLDONU! "Odbio" da pobedi jednog od najboljih tenisera na svetu (VIDEO)

Novosti online

08. 07. 2023. u 20:13

VIMBLDON 2023. je umalo iznedrio novu tenisku senzaciju , i to šestog dana ovog turnira na kome Novak Đoković želi da osmom titulom izjednači rekord Rodžera Federera, a dođe do svog 24. grend slem trofeja.

НЕВЕРОВАТНА СЦЕНА НА ВИМБЛДОНУ! Одбио да победи једног од најбољих тенисера на свету (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Naime, nakon što je momak sa posebnom pozivnicom organizatora izbacio četvrtog tenisera sveta, a odmah potom ispao i deveti sa ATP liste, danas je s turnira na korak od eliminacije bio šesti nosilac, Holger Rune.

On je igrao protiv 34. tenisera sveta, a upravo je Alehandro Davidovič Fokina bio vrlo blizu iznenađenja, ali je sam kriv što do njega nije došlo

Španac je posle velike borbe izgubio od Danca koji je na kraju došao do 3:2, po setovima 6:3, 4:6, 3:6, 6:4, 7:6(10:8).

Imao je Davidovič Fokina dve brejk/meč lopte pri vođstvu od 5:4 u odlučujućoj deonici, u "super taj-brejku" vodio sa 4:1, 6:2, ali je posle 8:5 - Rune osvojio pet poena u nizu i pobedio. Najzanimljiviji momenat desio se na 8:8, kada je Fokina probao da servisom "ispod ruke" zbuni rivala, no to se nije desilo - njegov suparnik je pritrčao, poentirao "iz prve", preuzeo tako vođstvo i, poen kasnije, trijumfovao:

Posle ovog preokreta, danski teniser će u osmini finala igrati protiv boljeg iz meča Franses Tijafo (SAD, 10. nosilac) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 21.).

Koji nosioci su ostali u istoj polovini žreba u kojoj je Novak Đoković?

Od nosilaca su u Noletovoj polovini žreba ostali Andrej Rubljov kao sedmi favorit,  njegov rival u osmini finala Aleksander Bublik (23), zatim Janik Siner (8.) i Denis Šapovalov (26.).

Kad i s kim igra Novak Đoković?

Podsetimo, Novaka čeka veliki zadatak u trećem kolu - rival mu je Hubert Hurkač, a organizatori Vimbldona malopre su saopštili kada Đoković igra svoj naredni meč.

Bonus video - ANKETA: Pitali smo Beograđane šta će Novak Đoković uraditi ove godine na Vimbldonu, evo šta su rekli

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)