"KARLOSE, SPREMI SE DA PATIŠ"! Legendarni Španac dao neverovatan savet Alkarazu

Novosti online

09. 06. 2023. u 10:00

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće danas od 14.45 sati protiv Španca Karlosa Alkaraza polufinale Rolan Garosa, prema opštim procenama "finale pre finala".

КАРЛОСЕ, СПРЕМИ СЕ ДА ПАТИШ! Легендарни Шпанац дао невероватан савет Алкаразу

FOTO: Tanjug/AP

Meč je planiran kao prvi duel dana na terenu "Filip Šatrije". Đoković i Alkaraz su do sada igrali samo jednom, u polufinalu mastersa u Madridu 2022. godine, kada je bio bolji Španac rezultatom 6:7, 7:5, 7:6.

Alkaraza očekuje žestoka borba protiv Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa i moraće da bude spreman dosta da pati tokom meča, tvrdi njegov zemljak Aleks Koreča.

Koreča, kao komentator Eurosporta, svakodnevno prati dešavanja na Rolan Garosu, posebno mečeve Alkaraza sa kojim često pravi i intervjue po njihovom završetku.

Mladom Špancu u petak od 15 časova sledi pravi test, duel protiv Đokovića koji mnogi iščekuju otkako je obavljen žreb za grend slem u Parizu.

Dvostruki finalista Rolan Garosa kaže da su u Španiji svi na nogama zbog Alkaraza.

„Svi su napaljeni na Karlitosa i nadaju se njegovom trijumfu na Rolan Garosu. Očekuju veliki duel sa Đokovićem. Siguran sam da mu neće biti lako, iako su svi u Španiji uvereni u pobedu Alkaraza. Veruju da može da odigra dobro, da je spreman, ali ja mislim će dosta patiti tokom meča jer nije lako pobediti Novaka u pet setova“, ističe Koreča.

Na pitanje šta mladi Španac treba da uradi da bi trijumfovao, stižu saveti:
„Mora da bude strpljiv i da sačeka svoju priliku. Da igra svoju igru. Ne mora ništa posebno da menja u taktici i pristupu. Treba samo da bude na terenu i bude svestan da Novak ima dosta iskustva u mečevima na tri seta, da će stajati duboko i igrati duge razmene.“

„Novak će probati dobro da servira, Karlos treba da bude taj koji diktira tempo, igra agresivno, ali ne i da žuri. Teško je držati isti nivo dva i po ili tri sata, osvojiti svaki poen“, rekao je Koreča.

Eurosport/Warner Bros.Discovery

 

Đoković će, smatra Španac, probati da iskoristi bogato iskustvo.

„Dobro je biti kreativan, ali možda će biti potrebno i malo biti i praktičan, ne juriti svaki udarac da bude viner jer Novak ume da igra vrlo stabilno. Trudiće se da bude što bolji i koristi iskustvo, servis i stajanje duboko u polju da Karlos ne bi mogao da diktira tempo i beleži lake drop-šotove ili vinere.“

„Očekujem veliku borbu, ali mislim da Karlos ima više varijacija tokom meča, dok Novak, zasigurno, ima više iskustva“, smatra Koreča.

Španac ističe i da na Alkaraza dosta utiče i Huan Karlos Ferero, šampion Rolan Garosa iz 2003. koji mu je trener. Koreča je njihovu saradnju označio kao „skoro nepobedivu“

„Kada vidite Alkaraza, evidentno je da može da igra kavalitetno bez obzira na to ko mu je trener. Ali ne znam da li bi bio toliko brz, i odlučan i da li bi se tako samouvereno ponašao da nema uz sebe Ferera koji je isto to radio kao igrač. Prošao je kroz istu situaciju i to pomaže Karlitosu, a kada imate dobrog igrača i dobrog trenera, ta kombinacija je skoro pa nepobediva“, zaključio je Aleks Koreča.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!