"KARLOSOVA BRZINA MOŽE BITI PREVIŠE ZA NOVAKA": Vilander pred teniski spektakl Đoković - Alkaraz

Novosti online

07. 06. 2023. u 15:09

SVI ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem čekaju petak i duel Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza. Među njima je i Mats Vilander koji je govorio o ovom meču za koji se smatra da je finale pre finala.

КАРЛОСОВА БРЗИНА МОЖЕ БИТИ ПРЕВИШЕ ЗА НОВАКА: Виландер пред тениски спектакл Ђоковић - Алкараз

FOTO: Profimedia

Šveđanin je najpre govorio o Špancu, a imao je samo reči hvale, što je i razumljivo, s obzirom na to da se radi o prvom igraču planete.

- Karlos Alkaraz je zapalio svet profesionalnog tenisa. Ljudi sve više i više pričaju o njemu. Taktički je bio neverovatan, nije gubio identitet na terenu, sedeti i gledati ga kako igra to je neverovatno iskustvo. Pravo niotkuda raspali forhend da to liči kao da ne poštuje igru. U redu je kada navijaju za njegovog protivnika, ali želimo da vidimo još više od njega. Ne mogu da verujem da je rekao da mu je samopouzdanje tako visoko. Igra sa Novakom Đokovićem i govori tako - rekao je Vilander koji radi kao analitičar na "Eurosportu".

Osvajač sedam grend slem titula je uveren da će publika biti na strani 20-godišnjaka iz Mursije, osim na početku meča.

- Drugačije je kad igraš protiv nekog koga si dobio nekoliko puta, ali njih dvojica nisu igrali mnogo, samo jednom. To je neverovatno. On je superheroj, ima nade za čovečanstvo kad vidite sportistu kao što je Karlos Alkaraz. Mislim da će u ranoj fazi meča publika biti uz Novaka. Oni veruju da je Novak taj koji će morati da se bori i on će naći rešenja, to je sigurno. Fizički, Novak je genijalan, ali mislim da bi Karlitosova brzina na terenu mogla biti previše za Novaka - zaključio je Vilander.

Podsetimo, ovaj teniski spektakl na programu je u petak. Do sada je Španac dobio jedini meč ovih rivala. Bilo je to prošle godine u polufinalu Madrida kada je Alkaraz trijumfovao sa 2:1 posle preokreta i velike borbe.

BONUS VIDEO: SRBIN I RUS U CENTRU PAŽNjE: Novak Đoković i Danil Medvedev zajedno na Rolan Garosu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna