SKANDAL KAKAV TENIS NE PAMTI: Japanku izbacili sa Rolan Garosa i oduzeli joj sav novac i poene

Novosti online

05. 06. 2023. u 09:01

Japanski ženski dubl Mija Kato i Aldila Sutjiadi diskvalifikovan je sa Rolan Garosa pošto je Kato slučajno pogodila devojčicu koja je skupljala loptice na terenu.

СКАНДАЛ КАКАВ ТЕНИС НЕ ПАМТИ: Јапанку избацили са Ролан Гароса и одузели јој сав новац и поене

FOTO: Tanjug/AP

Na snimku se jasno vidi da Kato nije imala nameru da pogodi devojčicu, ali je incident doveo do diskvalifikacije posle zahteva rivala Japanki, Sare Soribeš Tormo i Mari Buzkove.

Sudija je bio primoran da donese odluku o diskvalifikaciji posle konsultacija sa predstavnicima organizatora Rolan Garosa.

Devojčica koju je pogodila loptica doživela je kratkotrajan napad panike, ali nije pretrpela fizičke povrede, mada je, bez obzira na to, izvedena sa terena.

A sada se oglasila Mija Kato i objasnila šta se dogodilo i otkrila teniski presedan kako i koliko je kažnjena.

- Želela bih da se iskreno izvinim devojčici koja sakuplja loptice, mojoj partnerki Aldili i svojim navijačima zbog današnje nezgode. Bilo je potpuno nenamerno. Kao rezultat toga, Rolan Garos me je kaznio gubitkom novca od nagrade i poena. Cenim svu vašu stalnu podršku!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (7)

DAN ČISTE ENERGIJE: Obnovljiva energija je kamen temeljac za borbu protiv klimatskih promena