KONAČNO! Olga Danilović u finalu

Novosti online

20. 05. 2023. u 16:06

DUGO je, predugo čekala naša velika teniska nada da se iznova domogne finala jednog turnira.

КОНАЧНО! Олга Даниловић у финалу

FOTO: Tanjug/AP

Još od jula 2022. i juriša iz kvalifikacija do završnog meča za trofej na VTA nadmetanju u Lozani (tada ju je sa 6:4, 6:2 pobedila Hrvatica Petra Martić), Danilovićeva nije uspela da dođe u situaciju da ima megdan za osvajanje pehara.


Sada se to to izubrila, i to na ITF nadmetanju u Madridu.


Nakon što je pobedila dve domaće takmičarke, Basolsovu (6:2, 6:0) i Buriljo Eskorihuelu (sa čak 6:0, 6:0), Srpkinja je savladala i Ukrajinku Katarinu Zavatsku (6:2, 6:4), a u subotu u polufinalu i Holanđanku Suzan Lamens, sa 6:4, 6:1.

Nakon 81-minutnog meča sa 305. igračicom sveta, Olga Danilović će, kao 138. s VTA liste, za pehar na madridskog šljaci igrati protiv senzacionalne Sare Soribes Tormo.

Ova teniserka iz Španije je, kao 155. na svetskom rangiranju, savladala 50., Lejlu Fernandez - inače prvog nosioca, sa 6:2, 7:5.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)