ZVEZDA U NESTVARNOM NIZU: Crveno-beli protiv Radničkog ispisali novu stranicu istorije

Novosti online

20. 05. 2023. u 17:58 >> 17:58

FUDBALERI Crvene zvezde gostovali su u 36. kolu "Mocart" Superlige Srbije Radničkom u Kragujevcu (1:1). Beograđani su poveli golom Mirka Ivanića u 84. minutu, a Luka Zorić doneo je izjednačenje domaćinu dva minuta kasnije.

ЗВЕЗДА У НЕСТВАРНОМ НИЗУ: Црвено-бели против Радничког исписали нову страницу историје

FOTO: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda produžila je niz nepobedivosti u domaćem prvenstvu na 60 utakmica bez poraza. Ali, svakako nisu očekivali ovakav ishod meča.

Na prvi šut u okvir gola čekali su fudbaleri Crvene zvezde sve do 30. minuta, kada je Milan Rodić pokušao da ugrozi Stojana Lekovića. Golman Radničkog odlično je reagova.

Na sledeće uzbuđenje čekalo se osam minuta. Marko Rakonjac je iskoristio odličan centaršut mladog Jovana Mijatovića, a ponovo se istakao Leković.

U drugom delu meča stezali su gosti obruč oko gola "đavola". Katai je imao lepu priliku da zatrese mrežu, pobegao je svom čuvaru u 57. minutu, glavom je raspalio sa pet metara, još jedna sigurna odbrana Lekovića.

U nastavku su se domaći igrači oslobodili pritiska rivala. Imali su dve velike prilike igrači Radničkog. Prvo je u 63. minutu nakon loše reakcije Uroša Spajića, njegov imenjak Vidović sa osam metara šutirao pored gola Nikole Stojiljkovića.

Nastavila je da se "nudi" Crvena zvezda rivalu. Samo minut kasnije nova stopostotna šansa za domaćina. Luka Zorić je prebacio gol sa desetak metara.  

Usledio je odgovor Zvezde. Prvo je Irakli Azarov šutirao na dodavanje Kataija, dobro brani golman Radničkog, a nakon dva minuta i Rakonjac se našao u sjajnoj prilici, ali je Stojan Leković ponovo bio na visini zadatka.

U 84. minutu razbio je Mirko Ivanić otpor rivala i to nekoliko minuta nakon ulaska u igru. Nakon kornera iskosa je zalomio pod prečku.

Dva minuta trajala je radost gostiju. Nakon odličnog centaršuta po desnoj strani Luka Zorić je nakon povratne lopte poravnao rezultat na 1:1.

RADNIČKI 1923 - CRVENA ZVEZDA 1:1 (0:0) (Zorić 86' Ivanić 84')

86' GOL! Radnički je izjednačio. Previše prostora imao je Luka Zorić pred golom rivala. Maksimović je spustio nakon centaršuta 1:1.

84' GOL Razbio je Mirko Ivanić otpor rivala i to nekoliko minuta nakon ulaska u igru. Nakon kornera iskosa je zalomio pod prečku.

79'  Rakonjac je nanizao nekoliko igrača Radničkog, a ponovo brani Leković.

75'  Irakli Azarov se namestio dna šut. Odlično ga je proigrao Katai, a Leković je dobro zatvorio ugao.

64' Sada je i Zorić promašio veliku priliku. Imao je Radnički dva na jedan, veliki promašaj.

63' Neverovatan promašaj fudbalera Radničkog. Čolović je zalomio po desnoj strani. Okliznuo se Spajić, lopta je došla do Vidovića, a on je promašio nepromašivo.

57' - Katai je pobegao svom čuvaru, zahvatio je glavom loptu, brani golman domaćih.

55' Nema igre danas u Kragujevcu, pokušavaju gosti sporadično da napadnu, ali uzbuđenja na terenu nedostaju.

46'  Nastavljen je meč u Kragujevcu.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45' Tri minuta produženo je prvo poluvreme.

44' Okuražili su se fudbaleri Radničkog, dva puta pohitali u kontru, ali su u završnici uspeli defanzivci Zvezde da otklone upasnost.

38' Velika šansa za Zvezdu. Mijatović je odlično centrirao, Rakonjac je pokušao udarac glavom, još jedna odlična odbrana golmana Radničkog.

30' Milan Rodić je uputio prvi šut u okvir gola domaćih, odbranio je Leković.

26' Navikli su navijači da gledaju atraktivan fudbal kada je u pitanju Crvena zvezda, aktuelni šampion Srbije u dosadašnjem toku meča ne opravdava epitet favorita. Igra se jedan čudan meč u kojem nijedan od timova ne stvara stopostotne šanse.

25'  Našao se pred golmanom domaćina Aleksandar Katai, čekao je previše, odbranio se Radnički.

FOTO: FK Crvena zvezda

17' Odgovor je usledio na drugoj strani, tukao je po lopti Rakonjac, a golman domaćih, Leković odlično je bio postavljen.

15' Stefan Čolović je uputio odličan centaršut, pronašao usamljenog Čolovića koji je oprobao udarac glavom - traljavo.

13' Za sada na terenu nema mnogo toga što bi moglo da se pohvali, ali su navijači oba tima na nivou. "Delije" i "crveni đavoli" pokušavaju pesmom i navijačkim povicima da probude svoje mezimce.

5' Imaju gostujući igrači loptu nešto više u svojim nogama, za sada bez uzbuđenja

1'  Meč u Kragujevcu je počeo.

UOČI MEČA

RADNIČKI 1923: Leković - Miličić, Ivanović, Mitrović, Pecelj - Vidović, Zorić - Čolović, Vidosavljević, Jovanović - Mulunović.

C. ZVEZDA: Vasiljević - Spajić, Milunović, Leković - Mitrović, Kangva, Mijailović, Rodić - Mijatović, Katai - Rakonjac.

Crvena zvezda je "vezala" rekordnih 59 prvenstvenih utakmica bez poraza (prethodni rekord su takođe držali igrači s Marakane, i to 57), pa je današnji meč prilika da crveno-beli dođu do jubilarnog 60. uzastopnog superligaškog meča u kome im rival nije uzeo sva tri boda.

Crvena zvezda i Radnički odigrali su dve utakmice ove sezone, obe je dobio aktuelni šampion Srbije. U Kragujevcu je bilo 1:0, a na Marakani 2:0 za Zvezdu.

Poslednju pobedu nad crveno-belima kragujevački sastav ostvario je 201. godine kada je na Marakani trijumfovao 2:1.

- Postoje mali zdravstveni problemi koji su takve prirode da možemo da rizikujemo, ali ne moramo. Odlučićemo tokom dana šta je najbolje da bi odigrali dobru predstavu kako bi stigli do dobrog rezultata - kazao je Milojević i nastavio o stanju Spajića i Milunovića:

- Njih dvojica jesu radili, ali nisu spremni za takmičenje. Nije realno, nije ni bio plan, ali je dobro da su se vratili, rekao je Milivojević.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave