SIMONA HALEP ODBACUJE OPTUŽBE: Žrtva sam, izmuislili su nekakvu nenromalnu evoluciju u mojoj krvi

Novosti online

20. 05. 2023. u 14:51

RUMUNSKA teniserka Simona Halep oglasila se povodom novih optužbi za doping od strane Međunarodne agencije za integritet tenisa (ITIA).

СИМОНА ХАЛЕП ОДБАЦУЈЕ ОПТУЖБЕ: Жртва сам, измуислили су некакву ненромалну еволуцију у мојој крви

Foto AP

Ova organizacija se oglasila u petak uveče gde je potvrdila da su kod dvostruke grend slem šampionke pronađene nepravislnosti u biološkom pasošu.

Simona je suspendovana u oktobru prošle godine kada je utvrđeno da je na Ju-Es openu koristila nedozvoljenu supstancu,  roksadustat.

Nekada prva teniserka sveta je odbacila optužbe.

- Od 7. oktobra, kada sam optužena od ITIA pod sumnjom za doping, preživela sam najveću noćnu moru u životu. Ne samo što su moje ime razvlačili po blatu na najgori mogući način, već sam suočena i sa stalnim depoštovanjem od ITIA iz razloga koji ne razumem, da se dokaže moja krivica čak iako nikad nisam ni pomislila da uzmem neku nedozvoljenu supstancu. Dva puta sam pokušala da tražim priliklu da mi se sudi na Međunarodnom tribunalu i ITIA je stalno nalazila razloge za odlaganje - istakla je Rumunka.

Halepova je navela da želi svima da dokaže da je nevina.

- Sada kada je jasno ustanovljeno da sam žrtva kontaminacijne, izmuislili su nekakvu nenromalnu evoluciju u mojoj krvi. Tri svetski poznata ekspeta su studirali moje testove krvi i bili izričito jasni da su moji nalazi potpuno u redu. Osećam se besmpmoćnom pred čitavom tom haragnom i njihovim motivima da me proglase krivom za nešto što nikada nisam uradila - zaključila je 31-godišnjakinja iz Konstance.

Simona je osvojila Rolan Garos i Vimbldon, a igrala je i finale Australijan opena.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije